Spremite se za spektakl u Dortmundu: Može li "gladni" Haaland nadmašiti idola Cristiana Ronalda?

Dočekuju Sevillu

Spremite se za spektakl u Dortmundu: Može li "gladni" Haaland nadmašiti idola Cristiana Ronalda?

E. Čaušević

Fudbaleri Borussije Dortmund večeras igraju na svom terenu protiv Seville revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka.

U prvom duelu ovih timova koji se igrao u Sevilli gledali smo fantastičnu utakmicu na kojoj smo vidjeli čak pet golova. Dortmund je vodio sa 3:1 nakon prvog poluvremena, ali je Sevilla uspjela da ublaži poraz i na kraju je rezultat bio 3:2.

Jasno je da Dortmund ima ogromnu prednost iz prvog susreta, no sigurno je da se Sevilla neće tako lako predati i da će dati sve od sebe da večeras pokuša doći do rezultata koji ih vodi dalje.

No, ukoliko vjerujete da će Dortmund slaviti protiv Seville i plasirati se dalje onda trebate iskušati svoju sreću. Najveća kvota na planeti za meč Dortmund - Sevilla KEC 2.33 samo u sportskoj kladionici MERIDIAN.

Sve to nam garantuje spektakularan okršaj na Signal Iduna Parku, a mnogi smatraju da će večeras u centru pažnje biti norveški napadač Erling Haaland koji igra u nevjerovatnoj formi nakon što je stigao u Dortmund iz Salzburga.

Ovaj 20-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu odigroa 28 utakmica i postigao je čak 29 golova. Mnogi smatraju da će Haaland jednog dana sigurno biti najbolji igrač svijeta ukoliko nastavi ovom putanjom koja je čini se nezaustavljiva.

Haaland je priznao da mu je uzor Cristiano Ronaldo i da čak prati i režim ishrane portugalskog igrača kako bi postao mašina kao on. Čini se da bismo i u narednih desetak godina mogli gledati dominaciju poput one Messija i Ronalda, ali sada bi u glavnim ulogama trebali biti Haaland i Kylian Mbappe.

Norvežanin je u potpunosti fokusiran na fudbal i večeras želi ponovo da bude u centru pažnje i junak svog tima. On je na dosadašnjih pet mečeva Lige prvaka postigao čak osam golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U ovoj sezoni Haaland je pokazao da je svjetska klasa, a na ljeto će se sigurno mnogi velikani otimati za njegov potpis. Pred njim je čini se blistava budućnost, a da li će uspjeti da nadmaši svog idola Ronalda ostaje nam da vidimo.

Podsjećamo, večerašnja utakmica između Dortmunda i Seville igra se od 21 sat.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.