Dosadašnji defanzivac Olimpije na radaru Željezničara

Plavim potrebna pojačanja u odbrani

Dosadašnji defanzivac Olimpije na radaru Željezničara · Saznajemo

A. Čaušević

Odbrana FK Željezničar se u prvom dijelu sezone ispostavila kao slabiji dio tima te će Plavim tokom pauze biti potrebna pojačanja u posljednjoj liniji. 

Tim s Grbavice će ove zime sigurno pretrpjeti određene igračke promjene. To se posebno odnosi na odbranu koja nije na nivou veznog i ofanzivnog dijela ekipe.

Štoperske pozicije u prvom dijelu sezone držali su uglavnom Kemal Osmanković i Enes Sipović te ponekad Jadranko Bogičević. Primljeni 21 gol ovoj trojici fudbalera svakako ne ide u prilog.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje kao moguće pojačanje Željezničara spominje se dosadašnji štoper ljubljanske Olimpije, Ermin Alić.

Alić je prošle sedmice raskinuo ugovor s Olimpijom nakon devet mjeseci provedenih u tom klubu i ne isključuje se mogućnost njegovog dolaska u redove Plavih.

Inače, njegova avantura u klubu iz slovenačke prijestolnice sigurno ne spava u kategoriju uspješnih s obzirom da za provedeno vrijeme u timu nije upisao niti jedan nastup.

Ovaj 27-godišnji Crnogorac je karijeru počeo u Jedinstvu iz Bijelog polja, zatim je prešao u Rudar Pljevlja, nakon čega slijedi odlazak u Španiju gdje je jedno vrijeme bio član B tima Villareala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastupao je još za Sparatak iz Subotice, zatim se vratio u Rudar Pljevlja, pa je uslijedio odlazak u Dečić iz Tuzija. Prije Olimpije igrao je za slovenački Triglav.

Tokom karijere prošao je i omladinske selekcije Crne Gore, dok za seniorsku reprezentaciju te zemlje još nije upisao niti jedan nastup.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

anes1921
Nepoznanica, ali ne može biti gori od Bogija nikako...
7 2
Nele.
E sigurno je kvalitet cim nije ubiljezio nastup za Olimpiju.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije