Dosadilo mu čekati Trikolore, debitovao za zemlju svojih roditelja i doživio debakl
(Foto: EPA) Goeffrey Kondogbia bio član U20 reprezentacije Francuske koja je 2013. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u svojoj starosnoj kategoriji

Kondogbia odmah dobio kapitensku traku

Dosadilo mu čekati Trikolore, debitovao za zemlju svojih roditelja i doživio debakl

Iako je nastupao za sve omladinske selekcije Francuske, pa i dobijao pozive za prvi tim, Goeffrey Kondogbia nikada nije debitovao za A tim trikolora.

Karijeru ovog 25-godišnjeg veznjaka je u velikoj mjeri unazadio transfer u Inter u kojem se nije najbolje snašao, ali od ove sezone sa dosta uspjeha brani boje Valencije.

Ipak, Kondogbiji je dosadilo čekati poziv Trikolora, pa je ovaj fudbaler rođen u Nemoursu (Francuska) odlučio promijeniti sportsko državljanstvo i nastupati za reprezentaciju zemlje svojih roditelja, Centralnoafrički republiku.

Jučer je Goeffrey Kondogbia i debitovao za svoju novu reprezentaciju, odmah je dobio i kapitensku traku, ali je doživio debakl.

Naime, njegova Centralnoafrička republika je poražena sa ubjedljivih 4:0 na gostovanju kod Obale Slonovače, u susretu kvalifikacija za Kup afričkih nacija.

Zanimljivo je da je Goeffrey Kondogbia bio član U20 reprezentacije Francuske koja je 2013. godine osvojila Svjetsko prvenstvo u svojoj starosnoj kategoriji, te da je treći igrač ove generacije koji je promijenio sportsko državljanstvo. Tako Mario Lemina danas brani boje Gabona, a Youssouf Sabaly Senegala.

Top Komentari

ArminA
Kakav debakal jbt ,vi novinari ste glupi i nerealni . Covjek pomisli da nikad niste u zivotu pratili nogomet .
21 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti