Mbappe sinoć oborio još jedan rekord
Iako ima tek 19 godina, Mbappe je oborio nekoliko rekorda i sa pravom možemo reći da je on pravi nasljednik dva najbolja fudbalera u posljednjih deset godina, Lea Messija i Cristiana Ronalda. Koliko on može osvojiti Zlatnih lopti?

Ovog puta u dresu reprezentacije

Mbappe sinoć oborio još jedan rekord

Mladi francuski fudbaler Kylian Mbappe sinoć je oborio još jedan rekord. 

Mbappe igra u životnoj formi, a sa 19 godina je oborio nekoliko rekorda koje će teško ko stići u dogledno vrijeme.

On je sinoć igrao za svoju reprezentaciju prijateljski susret protiv Islanda koji je završen rezultatom 2:2. U strijelce se upisao u 90. minuti golom sa bijele tačke čime je oborio još jedan rekord.

Naime, on je postao prvi fudbnaler u historiji koji je postigao deset golova u reprezentativnom dresu prije svoje 20. godine.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Obzirom da će on tek krajem ove godine napuniti 20, jasno je da pred sobom ima još barem dva reprezentativna meča do tada i mogućnost da dodatno poboljša rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije