Došao je i taj dan: El Hadary se oprostio od reprezentacije

U 45. godini

Došao je i taj dan: El Hadary se oprostio od reprezentacije

Egipatski golman Essam El Hadary odlučio je reći 'zbogom' nacionalnom timu. 

Radi se o čuvaru mreže koji je na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji oborio rekord jer je postao najstariji igrač koji je ikada zaigrao na Mundijalu i to sa 45. godina.

On je za Egipat debitovao davne 1996. godine i od tada je skupio 159 nastupa, postigao jedan gol i osvojio četiri Afrička kupa nacija.

"Vrlo sam sretan što sam dres reprezentacije nosio 159 puta i učestvovao u nevjerovatnim dostignućima", rekao je između ostalog veteran egipatskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Podsjetimo, on je sa svojom reprezentacijom ispao već u grupnoj fazi Mundijala jer je Egipat doživio sva tri poraza u ovom dijelu takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi