Reprezentativac Egipta pred transferom u Crvenu Zvezdu

Crveno-beli u potrazi za napadačem

Reprezentativac Egipta pred transferom u Crvenu Zvezdu

S. Grebović

Nakon odlaska prve napadačke opcije iz prošle sezone Aleksandra Pešića, čelnici Crvene Zvezde blizu su da u svoje redove dovedu reprezentativca Egipta i igrača Brage Ahmeda Hassana Koku.

Nakon što je postalo gotovo izvjesno da od povratka Richmonda Boakyea na Marakanu neće biti ništa, te nakon što je najbolji strijelac iz prošle sezone Aleksandar Pešić otišao u Ujedinjene Arapske Emirate, u Crvenoj Zvezdi ostalo je upražnjeno mjesto prvog napadača.

Trener Vladan Milojević najavio je na konferenciji za medije nakon pobjede nad Dinamom iz Vranja od 3:0 u prvom kolu Super lige Srbije, da je nekoliko napadača 'na radaru' stručnog štaba i uprave Zvezde, a jedan od njih je Egipćanin Ahmed Hassan Koka, koji nastupa za Bragu.

Zanimljivo je da Ahmeda Hassana Koku želi i Olimpiacos, a najuticajniji portugalski list A Bola nedavno je objavio i da on defninitivno nastavlja karijeru u Pireju, ali od tada nije bilo pomaka u transferu, pa je Zvezda umješala prste u želji da Hassana 'preotme' bratskom klubu iz Grčke.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ahmed Hassan Koka ima 25 godina, visok je 191 cm i glavno oružje mu je igra glavom. Prošao je sve kategorije egipatske reprezentacije, a 18 puta je igrao za reprezentaciju Egipta, za koju je dao 5 golova, dok je u 52 nastupa za portugalsku bragu postigao 16 pogodaka.

Top Komentari

Cole
"Crno-beli" u potrazi za napadačem.....od kad je Zvezda crno-bela novinarčiću
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti