Došao kao najveće pojačanje, a četiri mjeseca čekao na debi za Leicester

Silva zaigrao protiv Huddersfielda

Došao kao najveće pojačanje, a četiri mjeseca čekao na debi za Leicester

Portugalski reprezentativac Adrien Silva napokon je dočekao svoj debi za Leicester.

Ovaj veznjak je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka prešao iz Sportinga u Leicester za 22 miliona funti, ali zbog pomalo bizarnog propusta nije mogao biti registrovan na vrijeme.

Leicester i Sporting su transfer ozvaničili 14 sekundi nakon isteka ljetnog prelaznog roka, pa je Silva bio primoran čekati četiri duga mjeseca tačnije 1. januar 2018. godine da napokon zaigra za svoj novi klub.

Adrien Silva je na današnjoj utakmici protiv Huddersfielda (3:0) ušao u igru u 86. minuti pri rezultatu 2:0, a zamijenio je Jamesa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalski reprezentativac je rođen u Francuskoj i prve korake je napravio u Bordeauxu, ali kao dječak prelazi u Sporting čiji je član bio punih 15 godina. U međuvremenu je kratko boravio na posudbama u Maccabiju iz Haife i Coimbri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi