Klavan spasio Liverpool protiv Burnleyja, Leicester na Mahrezov pogon

Završene još tri utakmice 22. kola Premier lige

Klavan spasio Liverpool protiv Burnleyja, Leicester na Mahrezov pogon

U terminu od 16 sati odigrane su tri utakmice 22. kola Premier lige koje su ponudile dosta uzbuđenja.

Najzanimljiviji meč odigrali su Burnley i Liverpool. Redsi su zahvaljujući sjajnom golu Manea iz 61. minute dugo vodili sa 1:0, Gudmunsson je u 88. minuti iskoristio grešku Liverpoolove odbrane i zabio za 1:1.

Kada se činilo da će to biti konačan rezultat utakmice, Liverpool je u trećoj minuti sudijske nadoknade stigao do pobjede i to golom Ragnara Klavana kojem je asistirao Dejan Lovren.

Vrijedi spomenuti da je Jurgen Klopp danas mnogo kombinovao sastav, a u prvoj postavi nije bilo Salaha i Coutinha, koji nisu ni konkurisali za meč, te Firmina koji je igru dobio tek u završnici utakmice.

Leicester je na svom terenu savladao Huddersfield sa 3:0 a sva tri pogotka su domaći postigli u drugom poluvremenu. Riyad Mahrez je prvo u 53. minuti zabio za 1:0, da bi sedam minuta kasnije asistirao Islamu Slimaniju koji je pogodio za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je golom u posljednjim trenucima utakmice Albrighton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Minimalnu gostujuću pobjedu slavio je Newcastle, koji je rezultatom 1:0 bio bolji od Stokea. Jedini gol na utakmici djelo je Pereza u 73. minuti susreta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti