Došao na posudbu do kraja sezone, a moći će da igra samo u 10 utakmica
Foto: EPA

Zanimljiva situacija sa Slimanijem

Došao na posudbu do kraja sezone, a moći će da igra samo u 10 utakmica

M. Šljivak

Alžirac Islam Slimani napustio je jučer ekipu Leicestera i narednih šest mjeseci provešće na posudbi u Newcastleu.

Tako je tim sa St. James Parka konačno doveo toliko željeno napadačko pojačanje, ali će alžirski fudbaler dres ovog tima nositi maksimalno 10 puta ove sezone.

Razlog je povreda koju ima 29-godišnji fudbaler. Izvjesno je da neće biti spreman za utakmice protiv Crystal Palacea i Manchester Uniteda u naredne dvije sedmice, a neće moći da igra ni protiv Leicestera 7. aprila po ugovoru o posudbi.

Slimani će tako menadžeru Rafaelu Benitezu biti na raspolaganju u maksimalno deset utakmica. Pitanje je koliko su zaista dobili u Newcastleu dovođenjem povrijeđenog Alžirca jer se lako može desiti da Slimani upiše i manje utakmica od očekivanih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi