Dosta prašine podiglo se oko transparenta na utakmici PSV-a, navijači objasnili značenje

"Svi životi su važni"

Dosta prašine podiglo se oko transparenta na utakmici PSV-a, navijači objasnili značenje

E. Škorić

Navijači PSV-a nisu, kao većina, globalnim sloganom izrazili solidarnost za tamnoputi narod.

"Black Lives Matter" je poruka kojom se iskazuje borba protiv rasizma i policijske brutalnosti nakon što je policija ubila Afroamerikanca Georgea Floyda.

Navijači PSV-a istakli su parolu "all lives matter" tokom prijateljskog meča protiv Vitessea, poručivši dakle kako su "svi životi važni".

Iz PSV-a su se oglasili kraćim saopšenjem, pa su

poručili kako ne žele političke parole na stadionu, te da će naknadno održati sastanak s predstavnicima navijačke grupe koja prati tim iz Eindhovena.

Transparent s porukom je ostao na stadionu, a na meču je bilo oko 6.000 navijača.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Navijači PSV-a ipak smatraju da tu nema ništa sporno i da je poruka političkog karaktera, pisalo bi "bijeli životi su važni".

"Mi smo protiv svakog oblika rasizma. Taj transparent smo postavili jer smo ubjeđenja da je svaki život važan. Ne mislimo da je to politička parola", poručili su.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Bas tako. All lives matter
5 3
Denchi
Rasisticke picke
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi