"Dosta trenera u PL je zalutalo, Apollon nam sada dođe kao Manchester"

U svom stilu prokomentarisao početak nove sezone i evropske izlete bh. timova

"Dosta trenera u PL je zalutalo, Apollon nam sada dođe kao Manchester"

S. Mlaćo

Banjalučki Borac je glavni kandidat za šampionsku titulu u Prvoj ligi RS. Jasno je to i vrapcima na grani, iako banjalučani nisu briljirali u pripremnom periodu.

Šef struke Borca Darko Vojvodić vjeruje da će do prvog kola njegov tim biti na nivou, te iz kola u kolo igrati sve bolje i bolje.

"Sve ide kako treba. Prvenstvo starta 11. ovog mjeseca, a nakon svega što se izdešavalo oko kluba nije nam lako. Dosta je bilo odlazaka, ali uspjeli smo se konsolidovati i mislim da smo na dobrom putu. Nije mi prvi put da se susrećem sa ovakvom situacijom", priča Vojvodić za SportSport.ba.

Prokomentarisao je i prva dva kola Premijer lige. Priznaje da je razočaran.

"Liga odavno nije bila slabija. Gledao sam gotove sve utakmice i niko me nije impresionirao. Dosta ekipa je srkrpljeno tek tako, a moram priznati da sam očekivao mnogo više od Željezničara koji je po igračkom kadru izvanredan. Porazi Sarajeva i Želje na startu su me svakako iznenadili".

Treneri se u premijerligaškoj eliti mijenjaju kao na traci. Neki su otišli uoči prvog kola, neki nakon dva kola, a Vojvodić ističe koji je po njemu glavni razlog za takvo nešto.

"Dosta trenera je zalutalo, ja sada klubove i ne bih kritikovao. Pojedini zaista nemaju nikakve reference da dođu na mjesta na koja su došli. Posljedice je teško ispraviti onda bar do polusezone, a kada dođe novi trener odmah to iskoristi kao alibi. Iznenadio sam se zaista koje su trenere imenovali pojedini klubovi, jer ova liga nije kvalitetna, ali jeste zahtjevna i morati je poznavati".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjeruje da je Sarajevo može napraviti čudo večeras na Koševu, a razočaran je aktuelnim prvakom Zrinjskim.

"Zrinjski me razočarao. Igrati sa protivnikom s Malte onako je zaista nevjerovatno. U ranijem periodu kada se igralo protiv timova sa Malte i sličnih ti susreti se nisu ni pratili, a npr. Apollon nam sada dođe kao Manchester United. Sarajevo skidam kapu, lopta je okrugla i zašto da se večeras ne desi senzacija. Musemić to sigurno zna i umije", dodao je na kraju razgovora Vojvodić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi