"Na Koševu će biti pakleno, jedan igrač Sarajeva mi je zapao za oko"

Nekadašnji napadač Atalante Igor Budan za SportSport.ba

"Na Koševu će biti pakleno, jedan igrač Sarajeva mi je zapao za oko" · Intervju

FK Sarajevo danas će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" ugostiti Atalantu u okviru 2. pretkola Evropske lige. Ne treba napominjati da je tim iz Bergama apsolutni favorit u ovom dvomeču, međutim nakon što je prva utakmica u Italiji završila rezultatom 2:2, nade za senzacijom samo rastu.

A kakva je zapravo Atalanta i da li uistinu Sarajevo ima šansu da napravi "čudo", pokušao nam je približiti bivši hrvatski reprezentativac Igor Budan. Za vrijeme igračke karijere Budan je imao priliku igrati za Atalantu, a budući da i danas živi u Bergamu, vrlo dobro je upoznat sa situacijom u klubu.

"Atalanta gledajući historiju nije mogla više od nekoliko sezona opstati u Serie A, međutim posljednjih godina s novim predsjednikom klub se konstantno diže. Recimo, puno vode brigu o mladim igračima i imaju zaista odličan omladinski pogon, kao i trenera koji radi pravi posao, no, kao što sam rekao, za sve to je velikim dijelom zaslužan predsjednik koji je veliki navijač Atalante. Klub je i finansijski vrlo stabilan. Igrači poput Iličića, Gomeza, Pašalića i Zapate imaju sigurno vrlo visoke ugovore, a i kod ostalih su korektni za Seriju A", govori Igor Budan na početku razgovora za SportSport.ba.

Priznaje da ga je rezultat iz prve utakmice (2:2) prilično iznenadio.

"Prvoj utakmici nažalost nisam prisustvovao, bio sam na putu, ali onako gledajući reprizu i sam taj rezultat je svakako iznenađujuće. Međutim, treba uzeti u obzir to što je Atalanta u posljednji čas doznala da će igrati sa Sarajevom, a uz to i fizički trenutno nisu još na svom nivou, dok je Sarajevo mjesec dana prije počelo pripreme. To je ogromna prednost. Ja sam novinarima u Italiji još prije utakmice rekao da Atalanta treba biti oprezna, ma koliko u startu izgledalo da će posao biti lagan..."

Dodaje kako nije nemoguće da Sarajevo napravi čudo.

"Mi Balkanci obično imamo veliku motivaciju protiv velikih momčadi. Bio sam u Rusiji na utakmici Hrvatske i Argentine, pa ko je mogao očekivati da ćemo ih onako razbiti. Ali, to je upravo ono što nogomet čini zanimljivim i zato kažem da ništa nije nemoguće. Neće sigurno Atalanti biti lako večeras, pogotovo kada Sarajlije napune stadion, a svi znamo kakav ambijent se pravi na ovim prostorima."

Sarajevo je imao priliku gledati i u prošlosti, a jedan igrač mu je sada posebno zapao za oko.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sada pretežno obraćam pažnju samo na one mlađe igrače, a iz Sarajeva mi je u pozitivnom sjećanju posebno ostao Resić. Na debiju je odmah zabio gol, pokazao je svoje kvalitete i pred njim je sigurno lijepa budućnost", podvukao je Budan.

Budan je i nakon igračke karijere ostao u nogometu. Najprije je bio timski menadžer u Palermu, a potom i sportski direktor u Speziji.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jadnimi
Lijepo nahvali momka, ali me interesuje kada ga je gledao
7 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi