Douglas Costa nakon 11 godina završava evropsku avanturu
Foto - EPA

Gremio dogovorio njegov dolazak

Douglas Costa nakon 11 godina završava evropsku avanturu

M. Šljivak

Brazilski fudbaler Douglas Costa (30) napustio je Bayern i po svemu sudeći njegova evropska karijera je gotova.

Iskusni 30-godišnji fudbaler, koji je u bavarskom velikanu boravio na posudbi iz Juventusa, napustio je Minhen i vratio se kući u Porto Alegre.

Costa je nedavno kupio novu kuću u ovom brazilskom gradu i očekuje se da će ubrzo potpisati ugovor sa ekipom Gremija i tako će biti okončana njegova evropska karijera.

Potpredsjednik Gremija Marcos Hermann potvrdio je pregovore sa Costom i uvjeren je da će ovaj fudbaler obući dres Gremija.

"Pozvani smo u njegov dom da razgovaramo o tome. Napravio je veliki ustupak što se plate tiče. Poprilično je smanjio iznos, a mi smo se potrudili da mu ispunimo ono što želi. Sad pokušava da se riješi ugovora sa Juventusom i ako ga ovaj klub otpusti, uvjeren sam da ćemo postići dogovor", rekao je Hermann.

Douglas Costa je dijete Gremija. U ovom brazilskom klubu je napravio prve korake, a zatim je u januaru 2010. godine stigao u Evropu.

Za njegove usluge Gremio je od Shakhtara iz Donetska inkasirao šest miliona eura, a nakon ukrajinskog velikana igrao je tri godine za Bayern i dvije sezone za Juventus.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Od ove sezone je na posudbi u Bayernu gdje je ove sezone nastupio u 22 utakmice i ima učinak od jednog gola i tri asistencije.

Ugovorom sa Juventusom Costa je vezan do ljeta naredne godine, ali s obzirom na to da se tim iz Torina želi riješiti brojnih igrača i teških ugovora, vjerovatno neće imati problema oko raskida saradnje.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi