Douglas ponovo pravi probleme Barceloni

Ne želi da ide van Španije

Douglas ponovo pravi probleme Barceloni

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Douglas Pereira sigurno je jedan od najvećih promašaja transfer politike Barcelone u historiji ovog kluba.

Douglas je na iznenađenje mnogih u Barceloni stigao na ljeto 2014. godine iu Sao Paola, ali se odmah pokazalo da neće biti pojačanje za ovaj klub. Brazilac je dvije sezone grijao klubu u Barci, a često je mečeve svog kluba pratio sa tribina.

Prošlu sezonu ovaj 26-godišnji lijevi bek proveo je na posudbi u Sporting Gijonu, no ovaj klub nije želio na kraju da otkupi njegov ugovor. Brazilac se vratio u Barcelonu i priključit će se pripremama kluba, no jasno je da Ernesto Valverde ne računa na njegove usluge.

Barca je imala nekoliko ponuda za ovog igrača iz Brazila, ali Douglas ne želi da ide i to pravi veliki problem Kataloncima. Naime, Douglas želi da ostane u Španiji jer će dobiti držaljanstvo ove zemlje ukoliko ostane još jednu godinu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilac s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2019. godine i čini se da će narednu sezonu provesti na posudbi. Naravno, ako se pojavi klub koji ga želi dovesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi