Dragan Banjac komentarisao sporni prekršaj kod drugog gola Željezničara u Zenici

"Nije bilo utjecaja na gol"

Dragan Banjac komentarisao sporni prekršaj kod drugog gola Željezničara u Zenici

E. Škorić

Dragan Banjac, predsjednik Komiteta za suđenje, analizirao je sporne momente u 4. kolu Premijer lige BiH.

U fokusu je bio derbi koji je odigran na na Bilinom polju i u kojem su gosti iz Sarajeva slavili s 2:0 protiv Čelika. Dosta polemika izazvala je situacija kod drugog gola Željezničara, kada je prethodno Bojo uzeo loptu domaćem igraču. Tvrdili su u Čeliku da je napravio faul, a šta o tome kaže Banjac?

"Možemo to pogledati, ali ne možemo reći da je to utjecalo na drugi pogodak. To se dešava na samom dijelu kod kaznenog prostora. Vidljivo je da igrač Želje gazi nogu protivniku i za ovakve stvari se suti prekršaj. Ne sporim da je prekršaj, ali lopta je išla preko cijelog terena, trajalo je to nekoliko sekundi... Možemo pričati o prekršaju, ali ne možemo reći da je to direktan utjecaj na pogodak", kazao je Banjac.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vanja8
Ova izjava Banjca je vrhunac nepoznavanja sporta...Cuj bio je faul,ali nije utjecao na gol...Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha,... Ljudi moji je li moguce da nam ovakvi vode sudjenje...
69 2
nickizedostizeko
Pa kako nije utjecalo na gol, kontra se otvorila.. svi igrači stali jer je ovaj Mujić već krenuo svirat fazul....dodao Bojo Zecu i ovaj do gola trčao s loptom i asistirao Krpiću. Pa ja ne vjerujem šta čovjek govori, kakva nam je država takav nam je nogomet. Kakav nam je nogomet, takav nam je savez. Kakav je savez, takve su sudije. Ukratko sarajevski lobiji. 1988!
0 56

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti