Dragan Jović na klupi regionalnog velikana?

Mariborčani ga žele za trenera

Dragan Jović na klupi regionalnog velikana?

E. Škorić

Bh. stručnjak Dragan Jović smatra se jednim od najozbiljnijih kandidata za preuzimanje klupe slovenačkog velikana Maribora.

Ovu informaciju donosi slovenački portal Nogomania. Maribor je prethodne tri utakmice odio Radovan Karanović, koji je radio kao pomoćnik bivšem treneru Simonu Rožmanu.

U tim mečevima Maribor je ostvario pobjedu uz dvac remija, ali Karanović se ne smatra dugoročnim rješenjem, pa je klub krenuo u potragu za njegovim nasljednikom.

Sportski direktor Marko Šuler razgovara s potencijalnim kandidatima i njihovim agentima, a Jović je sada u fokusu Mariborčana.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Bh. stručnjak je posljednji put vodio Ismaily u Egiptu, a prije toga radio je u Angoli nekoliko godina te Egiptu. Njegova "slovenska veza" je Nermin Bašić, koji mu je bio asistent, a koji je zanat pekao u Sloveniji kao trener Radomlja i Domžala.

Jović je prije inostrane avanture radio u BiH kao trener Sarajeva, Zrinjskog, Borca, Zvijezde, Posušja i Travnika. Bio je prvak BiH sa Zrinjskim u sezoni 2008/09, a sezonu ranije osvojio je Kup BiH sa Plemićima. U Angoli ima tri titule, dva kupa i jedan superkup.

Top Komentari

Deepy
Odlican trener!
5 0
lalinjo
Puno struja u klubu što treneru otežava rad,nemogućnost djelovanja protiv tih istih struja....nek se naoruža živcima ili stavkama ugovora koje će ga zaštititi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi