Dragan Mektić: U akciji "Var" uhapšeno je 12 osoba, a za neke će se tražiti i pritvor

Oglasio se i ministar sigurnosti BiH

Dragan Mektić: U akciji "Var" uhapšeno je 12 osoba, a za neke će se tražiti i pritvor

E. Čaušević

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić, danas je održao press konferenciju u Banjaluci.

Mektić je, između ostalog, govorio i o akciji "Var" koju od jutros provode pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). On je otkrio javnosti da je do sada u ovoj akciji uhapšeno 12 osoba, te da je izvršeno sedam pretresa.

"Radi se o namještanju fudbalskih utakmica u Premijer ligi u BiH, te primanju i davanju dara kod namještanja fudbalskih utakmica. Za neke od uhapšenih će biti predložen pritvor", rekao je Mektić.

On je poručio da je SIPA godinu dana tražila "podobnog tužioca koji bi se htio prihvatiti tog posla".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Svi su bježali, jer tu ima svačijih prstiju i tu se vrti dosta para", dodao je ministar sigurnosti BiH.

Top Komentari

Hasimaga
A Amaw, kad ce on doci na red ?
10 3
chs1975mostar
Nije me dugo bilo sad sam malo navratio!!!ko zna moja pisanja zna STA sam pisao,, SVINJSKI Ce sve TITULE VRATITI a ZELJO sam rekao bio dvije nece dvije nego ČETRI a LIŠTICA jednu i borac JEDNU..samo naprijed dragane mekticu pohapsi ovu gamad ocisti savez,,tebi je draza bih nego NJIMA.a ZAR NISAM BIO NAJAVIO OVO DESAVANJE PRIJE VISE OD POLA GODINE???? :-))))))) samo POLAKO .. UEFA se priprema da kazne jako rigorozne,, najvjerojatnije da Ce se samo repki dozvoliti TAKMIČENJE ,,a KLUBOVIMA min 5 GODINA ne igranja u Evropi..gamad jedna iz saveza SVINJSKOM ste sve TITULE dali Radi politike,,i VELEŽA ste dva puta izbacili iz lige radi SVINJSKOG...a sad ste rekli zadnji put SARAJEVU da Ce bit champion samo da povuce tuzbu UEFI sto su je poslali Radi kupa kad je sad bilo .. i puvukli su je .. gamad JEDNA.. savez je zlo treba ih sve pohapsiti,, hapsi mekticu,, a jos polako polako doci Ce i na red u ovom paketu i razni portali i novinari..polako ovo je veliko klupko.. ko je pratio pisanje moje zna STA sam PISAO..da HOCETE svi klubovi i velike ŠESTORKE ,,se UJEDINIT i reci istinu polje bi vam bilo,,jer onda mozda bi imali sansu da samo jednu godinu budu klubovi kaznjenji za Evropu,,i jos ovo kad SVINJSKI DODZE do zida i nema kud priznace sve svoje mucke samo na STETU bih FUDBALA .kad oni budu kaznjenji nek i svi budu,,oni i LIŠTICA si karcinom bih FUDBALA,,treba ih udruzeno IZBACITI iz LIGE,, razmislite KLUBOVI BIH,, SRETNO svima osim SVINJSKOG i LIŠTICE..hapsi SAVEZ Dragane.. LP
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi