Rusi ne mogu da vjeruju šta je Piksi naveo kao glavni razlog debakla u Moskvi

Srbija teško poražena

Rusi ne mogu da vjeruju šta je Piksi naveo kao glavni razlog debakla u Moskvi

Edmir Škorić

Fudbalska reprezentacija Rusije razbila je Srbiju u Moskvi rezultatom 4:0 u prijateljskoj utakmici.

Rusi od početka rata u Ukrajini nisu igrali nijedan meč s nekom od evropskih selekcija, ali su napokon dobili priliku danas, pošto im je bratska Srbija izašla u susret.

Srbija je igrala u miješanom sastavu, ali je zaista razočarala. Orlovi su izgledali potpuno nemoćno, a selektor Dragan Piksi Stojković ima objašnjenje za to.

"Ruski tim je sjajan, iskoristili su svoju prednost. Glavni razlog je crveni karton, imali su igrača više 70 minuta i to su znali da naplate. Igrali smo dobro u prvih 20 minuta. Bio je ovo sjajan trening, ne za nas, već za Ruse. Ipak, ako nam je suđeno da izgubimo, onda je bolje da to bude u ovakvom susretu", rekao je Stojković i dodao:

"Kažnjeni smo dva puta - crvenim kartonom i penalom. Mislim da bi žuti karton bio dovoljan za prijateljsku utakmicu. Žao mi je što je ova odluka donesena, uništila je igru. Navijači su vidjeli samo rusku reprezentaciju. Nastavljamo da se spremamo za Evropsko prvenstvo i boplje je da, ako već gubimo, to bude u prijateljskoj utakmici. Šteta što nismo dali gol, iako smo imali prilike".

Oglasi

Naravno, u Rusiji su iznenađeni izjavama Stojkovića i smatraju da unatoč svemu ipak sudija nije kriv za visok trijumf.

Rusija odavno ne igra zvanične utakmice, a prethodno su igrali protiv neatarktivnih rivala kao što su Kuba, Kenija, Katar, Egipar U23, Irak, Iran...

Narednu utakmicu Rusi igraju 25. marta, kada će odmjeriti snage sa Paragvajem. Srbija će će istog dana gostovati na Kipru, a na Euru će igratI protiv Engleske, Slovenije i Danske.

Navijači su jasno zabrinuti nakon debakla protiv Rusije, mada treba nglasiti da su neki ključni igrači nedostajali ili nisu bili starteri.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Srbija imala jednog manje traktora zbog crvenog kartona!
1 0
user1676741915
Natrpase vam braca bogami dobro ha ha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi