Svijet će pričati o sceni sa meča Rusija - Srbija i ruski komentator se izgubio: "Uh, šta je ovo?"

Rusi su se zaželjeli utakmica

Svijet će pričati o sceni sa meča Rusija - Srbija i ruski komentator se izgubio: "Uh, šta je ovo?"

A. Čaušević

Sam uvod u prijateljsku utakmicu Rusija - Srbija je najbolji pokazatelj koliko su se zapravo Rusi zaželjeli ozbiljnog fudbala jer su posljednje tri godine pod suspenzijom nakon napada na Ukrajinu.

Srbija je postala prva evropska reprezentacija koja je gostovala Rusiji nakon agresije na Ukrajinu, a organizator meča se pobrinuo za spektakl.

Već u uvodu prilikom izlaska na teren organizator meča se pobrinuo da sve bude savršeno, a čak je i ruski komentator ostao bez riječi.

Nakon što su se razvile zastave dvije zemlje te igrači izašli na teren, sav ushićen komentatora se zapitao: "Šta je ovo?"

Ovakve i slične najave utakmica se obično viđaju na utakmicama kao što su finale Svjetskog prvenstva ili finalni meč Lige prvaka.

Možda i to dovoljno pokazuje koliko je zapravo Rusima stalo do današnje utakmice jer kao da žele poslati svijetu sliku kako život u toj zemlji ide bez problema.

Oglasi

Inače, uvodni udarac prije susreta izveo je poznati srbijanski glumac Miloš Baković koji već godinama radi u Rusiji, ali je i poznat po svojim kontroverznim stavovima prema Zapadu.

S obzirom na prijateljske odnose dvije zemlje nije iznenađenje zašto je srbijanska himna "Bože pravde" ispraćena aplauzima ruske publike.

Podsjećanja radi, u prošlosti je i FS BiH bio dogovorio odigravanje prijateljske utakmice s Rusijom, ali taj meč na kraju nije odigran.

Oglasi

Što se tiče dešavanja na terenu Rusija je do sada poprilično ubjedljiva te nakon sat vremena igre ima ogromnih 3:0 i Srbima prijeti debakl.

Svemu je svakako najviše kumovao rani crveni karton popularnih Orlova jer je već u 21. minuti direktan crveni karton dobio Gajić.

Na kraju je konačan rezultat utakmice glasio 4:0, a za Ruse su pogađali: Miranchuk dva puta, Osipenko te Sergeev u posljednjim minutama meče. Sigurno je ovo dobra opomena za selektora Srbije, Dragana Stojkovića.

Pritisak na Srbiju

Predsjednik FS Rusije Alexander Dyukov je poslije utakmice govorio kako je na Srbiju stvoren ogroman pritisak te su neki tražili od njih da ne igraju utakmicu.

"Hvala Srbima što su došli. Određen broj zemalja je na njih stavio ogroman pritisak. Činili su sve da srpiječe njihov dolazak", kazao je Dyukov.

"Srbi su ispali sjajni. Ovo je ono što predstavlja pravo partnerstvo", završio je prvi čovjek FS Rusije kojem se još uvijek ne nazire kraj "izolacije" od ostatka fudbalskog svijeta.

Top Komentari

@rm1n
Rusija ne može, Izrael može!! Licemjerna UEFA, politizivana. Rusi su mala maca kakvi su židovi zločinci.
8 0
Hipo
Ne znam koji K uopste pisete o njima. Ista G
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi