Orlovi bez krila: Dvojac ugledao Piksijev spisak, shvatio da ih nema, odmah uzeli mobitele u ruke

Ništa drugo ne preostaje

Orlovi bez krila: Dvojac ugledao Piksijev spisak, shvatio da ih nema, odmah uzeli mobitele u ruke

Edmir Škorić

Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije, objavio je danas spisak fudbalera na koje računa za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Srbija će igrati u grupi s Danskom, Engleskom i Slovenijom, a selekor Stojković nedavno je bio pozvao 35 fudbalera, ali sada je spisak sužen na konačnih 26 koji će predstavljati Orlove na velikom takmičenju.

Nije bilo mjesta za sve, pa su neki morali da se pomire s činjenicom da neće igrati. Nemanja Radonjić je sam zatražio da ne ide na EP i ne želi da igra dok je Stojković selektor i zaista se nije našao na spisku.

Sa glavnog spiska je otpao i talentovani fudbaler Partizana Samed Baždar, koji se povezivao sa fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine i u jednom trenutku je objavljeno da je pristao igrati za Zmajeve, ali je ubrzo on sve sam to demantovao.

Sa preliminarnog spiska je otpao i golman Partizana Aleksandar Jovanović. Piski je više vjerovao Vanji Milinković-Saviću iz Torina, Predragu Rajkoviću iz Mallorce i Đorđu Petroviću iz Chelseaja.

Oglasi

Golman beogradskog velikana oglasio se na društvenim mrežama i objavio poruku: "Back to back :) Pred Svetsko prvenstvo 2018. godine, širi spisak - precrtan. Pred Evropsko 2024. širi spisak - precrtan".

Čini se da nije sretan konačnom odlukom selektora, ali mora se priznati da je dostojanstveno prihvatio to što ga nema na Euru, a tamo neće biti ni Strahinje Erakovića. Stoper Zenita koji ima 23 godine izgubio je svoje mjesto, a umjesto njega pozvani su Nemanja Stojić i Uroš Spajić.

"Ne bih komentarisao ništa", kratko je rekao Eraković za portal Butasport.rs. On je od 2022. godine član A reperzentacije, upisao je osam nastupa i postigao jedan gol. Odigrao je za Zenit 36 mečeva i na terenu proveo 3035 minuta. Vjerovao je do samog kraja da će biti na spisku, ali se očigledno razočarao kada je danas vidio da ga nema.

Konačan spisak Srbije za EP:

Oglasi

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Stojić.

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Andrija Živković, Mijat Gaćinović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

Orlovi prvu utakmicu igraju 16. juna protiv Engleske, a ovaj meč igrat će se na Veltins Areni u Gelsenkirchenu. U drugom kolu u Minhenu će odmjeriti snage protiv Slovenije (20. juni), dok će Srbija 25. juna u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Danske također na Allianz Areni.

Top Komentari

Sukedzo
Sta svako malo spominjete Bazdara kao da je ne znam sta. Copy Paste novinarcici
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi