Nakon neugodnog iznenađenja u ponoć Dragan Stojković objavio spisak za EP, loše vijesti za Baždara

Konačan spisak reprezentacije Srbije

Nakon neugodnog iznenađenja u ponoć Dragan Stojković objavio spisak za EP, loše vijesti za Baždara

Endin Čaušević

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, objavio je konačan spisak igrača za Evropsko prvenstvo.

Sinoć je fudbalsku javnost iznenadila vijest da se na finalnom spisku neće naći Nemanja Radonjić koji je odbio da igra na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj zbog nesuglasica koje ima s legendarnim Piksijem.

Stojković je nedavno objavio spisak na kojem je bilo 35 igrača, a isti je sada skratio na 26 imena, te Radonjića zaista nema.

Pored toga on je otpisao još devetoricu igrača koji su bili na širem spisku, a među njima je i Samed Baždar koji se nedavno povezivao s mogućim igranjem za reprezentaciju BiH što je igrač Partizana demantovao.

Golmani: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović.

Odbrana: Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković, Srđan Babić, Uroš Spajić, Nemanja Stojić.

Oglasi

Vezni red: Saša Lukić, Nemanja Gudelj, Nemanja Maksimović, Ivan Ilić, Srđan Mijailović, Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Lazar Samardžić, Veljko Birmančević, Filip Kostić, Filip Mladenović, Andrija Živković,  Mijat Gaćinović.

Napad: Aleksandar Mitrović, Dušan Vlahović, Luka Jović, Petar Ratkov.

Srbiju u Njemačkoj očekuje dosta teška grupa u kojoj se nalaze još Engleska, Danska i Slovenija.

Orlovi prvu utakmicu igraju 16. juna protiv Engleske, a ovaj meč igrat će se na Veltins Areni u Gelsenkirchenu.

U drugom kolu u Minhenu će odmjeriti snage protiv Slovenije (20. juni), dok će Srbija 25. juna u posljednjem kolu grupne faze igrati protiv Danske također na Allianz Areni.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Maždar će igrati za Bosnu, prelomio je.
1 2
Hanibal
Ne vidim da su to lose vijesti. Ovo su zapravo za njega odlicne vijesti. Treba sada ako ima pameti napisati poruku Barbarezu i izviniti se, a potom naravno igrati za svoju maticu Bosnu i Hercegovinu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi