Šolak kupio Southampton, a sada će kupiti jedan klub na Balkanu?

Pregovori u toku

Šolak kupio Southampton, a sada će kupiti jedan klub na Balkanu?

Edmir Škorić

Srbijanski biznismen Dragan Šolak postao je nedavno vlasnik engleskog premierligaša Southamptona, a sada navodno pregovara o kupovini jednog kluba na našim prostorima.

Šolak planira nastaviti s ulaganjem u nogomet, a prema pisanju medija u Hrvatskoj, jedan od najbogatijih Srba spreman je kupiti člana HNL-a, ekipu Istre iz Pule.

Iz Zagreba čine sve da Šolaku naprave prostor i da kupi Istru. Glavnu riječ po pitanju Istre 1961 ima grupacija Baskonia-Alaves, koja već tri i po godine praktično sama financira klub. Do sada su uložili u klub nešto više od 11 miliona eura.

Međutim, vlasnici su navodno razočarani odnosom grada Pule, koji ne želi da im dozvoli da grade nogometn i kamp i zato žele da sve prodaju Draganu Šolaku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Prvi strani i uopće privatni većinski vlasnik Istre 1961 bio je Rus Mihail Ščeglov. On je preuzeo pulski nogometni klub 2011. godine i osiguravao je u prvo vrijeme stabilno financijsko djelovanje Istre. No, nije dugo trajalo jer je Ščeglov prepušten sam sebi u projektu kojeg, kako je i sam naglašavao od prvog dana, sasvim sigurno ne može sam nositi. Pokušavao je naći partnere, ali u tome nije bilo baš interesa. Zato je klub ušao u nemale financijske probleme, a spas je bio u novom vlasniku, koji se uprizorio u lipnju 2015. godine", piše Jutarnji list.

Šolak u Puli, odakle je Istra, već ima cementaru, te šoping centar i planira izgraditi veliki hotel, stambeno poslovni kompleks i atraktivan Filmski studio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi