Istra pronašla "izgubljenog" igrača, iz kluba objasnila problem i zašto nisu znali gdje je

Abdallahi se vratio u klub

Istra pronašla "izgubljenog" igrača, iz kluba objasnila problem i zašto nisu znali gdje je

E. Čaušević

Istra se našla u nevjerovatnom problemu pred meč protiv Gorice koji je ovaj tim igrao proteklog vikenda.

Klub iz Pule je uspio na gostovanju kod Gorice da osvoji jedan bod, a utakmica je na kraju završena rezultatom 1:1.

No, zanimljivo je da u sastavu Istre na ovom meču nije bilo Mahmouda Abdallahija i to zbog činjenice da se nije vratio u klub nakon što je igrao za selekciju Maurtanije.

Abdallahi se nije vratio u Pulu nakon nastupa za reprezentaciju, a u klubu uopšte nisu znali gdje se on nalazi.

"Ne znam gdje je, samo znam da nije tu s nama", rekao je trener Istre Gonzalo Garcia nakon utakmice.

Ipak, nekoliko dana kasnije iz Istre su objavili da se ovaj fudbaler vratio u klub, te da je ponovo na raspolaganju treneru. Također, objasnili su i šta se dešavalo i zašto nisu znali gdje se nalazi Abdallahi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Iz kluba su objasnili da Abdallahi nije mogao da se vrati nakon što mu je istekla radna viza, a za to se trebao pobrinuti mauritanski savez. No, oni to nisu napravili i zbog toga je Abdallahiju bio zabranjen povratak u Hrvatsku.

No, na kraju se sve uspjelo riješiti i on se ponovo priključio ekipi Istre. Abdallahi je u Istru stigao ovog ljeta iz Deportivo Alavesa na posudbu do kraja ove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti