Je li već počeo raskol u Srbiji? Stojković u nevjerici zbog riječi Tadića: "Uuu, nije to dobro"
Prve prepirke u selekciji Srbije (Foto: EPA)

Selektor Srbije o izjavi kapitena

Je li već počeo raskol u Srbiji? Stojković u nevjerici zbog riječi Tadića: "Uuu, nije to dobro"

Midhat Šljivak

Mnogo pažnje u srpskoj javnosti izazvale su riječi Dušana Tadića kako je najbolji igrač Srbije i da smatra da je trebalo da počne meč protiv Engleske. Njegove riječi se nisu dopale selektoru Draganu Stojkoviću.

Srbija je u 1. kolu Evropskog prvenstva poražena od Engleske u Gelsenkirchenu. Bilo je 1:0 za Gordi Albion, a jedini gol je postigao Jude Bellingham.

Nakon utakmice nezadovoljstvo je veliko. Srbi smatraju da su zaslužili bolji rezultat, a kapiten Dušan Tadić je u centru pažnje zbog izjave koju je dao za RTS nakon utakmice.

"Kapiten sam, lider sam i bez lažne skromnosti mislim da sam najbolji igrač ovog tima. Naravno da mislim da je trebalo da počnem", rekao je Tadić i dodao je:

"Teško sam to prihvatio, ali poštujem odluku selektora. Mogao bih mnogo više da uradim da sam igrao 90 minuta. Ako on želi da Dušan Tadić igra 39 minuta, ja ću da igram. Kolektiv je najbitniji", poručio je Tadić.

Piksiju su srpski novinari prenijeli riječi kapitena na press konferenciji. On je bio šokiran.

Oglasi

"Uuu, to nije dobro ako je to rekao. Uuu to nikako nije dobro. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Želio sam Tadića sa svježim nogama u drugih 45 minuta. Jedino je to razlog i ništa više. Radi se o taktici", rekao je Piksi.

Iako su ga ove riječi kapitena poprilično 'sasjekle' Stojković tvrdi da se neće stvarati nikakva bura.

"Kakva, bre, bura? Taman posla. Neće biti bure oko kapitena. Moja odluka, moje viđenje situacije. Nema nikakve polemike oko toga."

"Ja donosim odluke, ja sam taj koji je na tom mjestu. Nema tu prostora za polemisanje. Da može da počne utakmicu, itekako, ali ja sam taj koji donosi odluke", poručio je Stojković na press konferenciji.

Oglasi

Piksi: "Želimo da Srbija igra ovakav fudbal"

Dragan Stojković tvrdi da je njegova selekcija protiv Engleske pokazaka fudbal kakav želi igrati pod njegovim vodstvom u budućnosti.

Označio je susret kao jako kvalitetan i ponosan je što je natjerao Engleze da se brane.

"Utakmica je bila jako kvalitetna s obje strane. Engleska je izuzetno jak tim. Ponosan sam što smo doveli Engleze u situaciju da se brane. Ponosan sam na igrače."

Nije Stojković suviše sretan zbog poraza. Smatra da je njegov tim morao mnogo bolje.

"Nema nikakve frustracije osim rezultata. Ipak smo igrali s Engleskom, ali kao trener ne volim da gubim. To je dio sporta", poručio je Piksi.

Naredni izazov selekcija Srbije ima u četvrtak od 15 sati u Minhenu, a protivnik je reprezentacija Slovenije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi