Srbija će da bruji zbog izjave Dušana Tadića: "Najbolji sam igrač Srbije, smatram da..."
Kapiten Srbije bez dlake na jeziku (Foto: Passion2Press Markus Fischer / AFP)

Bez imalo skromnosti

Srbija će da bruji zbog izjave Dušana Tadića: "Najbolji sam igrač Srbije, smatram da..."

Midhat Šljivak

Dušan Tadić neskromno tvrdi kako je najbolji igrač Srbije i žali što je imao premalo vremena kako bi napravio nešto u duelu s Englezima kojeg je Srbija izgubila s 1:0.

Reprezentacija Srbije odigrala je veoma kvalitetan meč protiv Engleske u Gelsenkirchenu. Međutim, ostali su bez bodova jer je Gordi Albion slavio minimalnu pobjedu od 1:0 pogotkom Judea Bellinghama.

Žali Tadić za propuštenom šansom. Tvrdi da su se Englezi nudili i da je bilo dosta prostora između linija tima Garetha Southgatea.

"Propustili smo veliku šansu. Nudili su nam se, bilo je dosta prostora. Mogli smo izvući mnogo bolji rezultat. Ostaje žal zbog toga. Idemo korak po korak i cilj je da se prođe dalje".

Teško je Tadiću pala odluka da meč počne na klupi. Njegove riječi o tome nešto su o čemu će Srbija da bruji.

"Teško sam prihvatio odluku, ipak je to Engleska. Mislim da sam najbolji igrač ovog tima, lider sam, kapiten, bez lažne skromnosti. Mislim da sam trebao početi. Nisam očekivao da ću biti na klupi, ali prihvatio sam odluku. Smatram ipak da bih bio bolji da sam igrao 90 minuta. Ali, ako šef kaže da igram 30, igrat ću toliko. Sve za kolektiv", poručio je Tadić.

Oglasi

Dušanu Tadiću je večerašnji meč protiv Engleske bio 109. u reprezentativnom dresu. Postigao je 23 pogotka. Sada ima cilj da kao kapiten odvede Srbiju u drugi krug takmičenja.

"Nije bitan pojedinac, najbitnije je da idemo dalje. Imamo veliko zajedništvo i učinit ćemo sve da prođemo u drugi krug", poručio je Dušan Tadić.

Srbija naredni meč igra u četvrtak protiv selekcije Slovenije od 15 sati, a zatim 25. juna slijedi duel s Danskom od 21 sat. Oba duela igraju se u Minhenu.

Piksi objasnio zašto je Tadić bio na klupi

Selektor Srbije Dragan Stojković razočaran je porazom od Engleske. Vjeruje da je njegova selekcija zaslužila čak i tri boda, ali smatra da itekako može do drugog kruga.

Oglasi

"Ne znam kako nismo pobijedili. Odigrali smo vrlo hrabro, dominirali drugo poluvrijeme i šteta što nismo nagrađeni", rekao je Piksi i ostavljanju Tadića na klupi kaže.

"Odluka da Tadić ne počne bio je taktički potez. Želio sam ga sa svježim nogama kako bi bio taj koji će ući, promijeniti igru i koji će biti ključ", istakao je Stojković.

Selektor Srbije ipak vjeruje da će Orlovi igrati drugi krug takmičenja.

"Idemo dalje, čekamo drugu šansu. Karakter igrača je ono najbolje što smo vidjeli, naši ljudi mogu biti zadovoljni. Nismo nagrađeni večeras, ali negdje će nam se vratiti. Idemo pobijediti Sloveniju", poručio je Dragan Stojković nakon utakmice.

Top Komentari

Sipuga
Sipu racku ko vas ebe mozemo mi i bez tebe Svrbijo
0 0
struja
Skromnost ti je upitna,nisi najbolji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi