Englezi bruje o svom spasiocu - Vlahović "opalio", svi su loptu vidjeli u golu, ali ne i Pickford
FOTO: EPA

Fenomenalna odbrana golmana Engleske reprezentacije

Englezi bruje o svom spasiocu - Vlahović "opalio", svi su loptu vidjeli u golu, ali ne i Pickford

Esmer Oštraković

Englezi su prije početka Evropskog prvenstva svrstani među favorite za osvajanje naslova prvaka, a mnogi smatraju da su upravo reprezentativci Engleske prvi favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva.

Ukoliko budu igrali kao protiv Srbije onda će jako teško ostvariti ono što se od njih očekuje jer nisu djelovali nimalo "moćno".

Sreća im je bila jedino to što su postigli gol na samom otvaranju utakmice, ali i to što su Srbi promašili dvije ili tri sjajne prilike da dođu do poravnanja.

Najbitniji trenutak na ovoj utakmici dogodio se u 13. minuti kada Bellingham koristi grešku igrača Srbije i postiže gol za vodstvo Engleske.

Ispao je Kostić, Saka je sjajno centrirao, a Bellingham se sjajno snašao i matirao golmana Srbije.

Oglasi

Prvu veliku priliku Srbi su imali u 20. minuti i to nakon velike greške Arnolda koju na kraju nije iskoristio Aleksandar Mitrović.

Ipak, najzanimljiviji detalj pred golom Engleske desio se pri samom kraju utakmice i o njemu zapravo bruje Englezi.

Neki mediji u ovoj zemlji išli su tako daleko da smatraju da je Pickford spasio tri boda Engleskoj maestralnom odbranom u 83. minuti susreta.

Vlahović se tada oslobodio svog čuvara i šutirao je sa dvadesetak metara, a svi su loptu već vidjeli u golu. Svi osim Pickforda koji je reagovao fenomenalno.

Oglasi

Odbranio je Pickford udarac napadača Srbije i na taj način je sačuvao svoju mrežu netaknutom na ovoj utakmici.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Englezi su nakon ove utakmice prvi na tabeli u grupi C i imaju odigrati utakmice protiv Slovenije i Danske, ali ako budu igrali kao večeras dobro će se namučiti da dođu do bodova.

Naravno sa istim protivnicima i Srbija ima odigrati svoje dvije utakmice, ali ukoliko prikažu malo bolju igru prema naprijed nego večeras mogli bi se nadati bodovima na tim utakmicama.

Ono što je večras viđeno bilo je jako loše od obje reprezentacije, ali i jako dosadno, a tu se naravno posebno misli na Engleze koji važe za glavne favorite na ovogodišnjem Euru.

Top Komentari

omer
Ne pricaj gluposti novinaru. Udarac nije bio jak i ovo bi svaki golman odbranio. Ovo je vise polusansa. Zasto ne spomenes stopostotnu sansu Kejna kad je u cistoj situaciji pucao glavom pravo u Rajkovica i tako mu omogucio da odbrani. A lopta je tom prilikom pogodila i precku. Srbija moze biti zadovoljna sto je izgubila minimalnim rezultatom.
1 0
ljoze_ono_na
Koji svi? Slijepci? Ovo bi uslo jedino nekom golmanu iz kadeta koji ne moze dohvatiti precku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi