Srbi došli u Beograd poput najvećih stranaca - Nikome više nisu bitni
FOTO: Telegraf.rs

Malo ko je ovo očekivao

Srbi došli u Beograd poput najvećih stranaca - Nikome više nisu bitni

Esmer Oštraković

Kada su krenuli na Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Njemačkoj, očekivanja od javnosti od Srbije su bila jako velika.

Ako ništa očekivali su da zbog igrača koje imaju u reprezentaciji mogu ostvariti prolaz u osminu finala, ali ni to se nije desilo.

Prva utakmica protiv Engleske, iako je bio poraz od 1:0, davala je nadu Srbima jer su odigrali veoma dobar fudbal posebno u drugom poluvremenu kada su se Englezi branili.

Nakon toga uslijedila je utakmica protiv Slovenije u kojoj su se Srbi nekako golom u posljednjim sekundama utakmice spasili poraza i dali sebi nadu da mogu proći dalje.

Utakmica protiv Danske bila je biti ili ne biti. U slučaju Srbije ona je bila ovo drugo jer su na kraju eliminisani sa Evropskog prvenstva.

Oglasi

Mogli su, da su ostvarili pobjedu, proći u narednu fazu takmičenja, ali ono što su na toj utakmici pružili nikako nije bilo dostojno pobjede, a ni nastupa na Euru.

Javnost u ovoj zemlji žestoko je kritikovala i igrače, ali prije svega selektora Dragana Stojkovića za kojeg kažu da je "debelo fulao" sa svim svojim potezima.

Večeras su reprezentativci Srbije stigli u svoju zemlju, a na dočeku skoro da nije bilo nikoga.

Dočekali su ih tek novinari, ali kao da ni oni nisu bili tu jer ih ni reprezentativci, a ni Piksi nisu posebno doživljavali.

Piksi se tek onako daleko od mikrofona nekoliko sekundi "raspravljao" sa nekim, a nakon toga je prošao pored novinara i izašao sa aerodroma.

Isto su uradili i reprezentativci Srbije, ali bez ikakve rasprave ili bilo kakvog komentara.

Naravno nisu ovo mnogobrojni novinari očekivali večras na aerodromu jer su u kasne sate stigli kako bi dočekali reprezentativce Srbije.

Top Komentari

SactownCali
Poser..mo se na srbiju i.na ss
3 0
omer
Smrdiji i nije bilo mjesto na ovom Euru, ali se UEFA pobrinula da im udesi laganu grupu ( CG, Madjarska, Bugarska i Litvanija) kako bi se plasirali nakon pune 24 godine cekanja. Politika se debelo uvukla i u sport. I to odavno.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi