Dok se u Srbiji 'hvataju za glavu' Piksi umiruje javnost: "Slijedi glazura, bit ćemo jači i moćniji"
Selektor Srbije nema veliko povjerenje navijača

Selektor Orlova nakon Kipra

Dok se u Srbiji 'hvataju za glavu' Piksi umiruje javnost: "Slijedi glazura, bit ćemo jači i moćniji"

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije na Kipru je poprilično razočarala svoje navijače, ali usprkos tome je uspjela savladati domaću selekciju s 1:0. Usprkos velikom razočarenju selektor Dragan Stojković je zadovoljan.

Srbija u martovskim utakmicama nije blistala. Nastavila se patnja tima kojeg predvodi legendarni Dragan Stojković Piksi i sasvim je razumljivo veliko nezadovoljstvo navijača ove selekcije.

Oni su svoje komentare javno rekli na društvenim mrežama po završetku utakmice u kojoj je, prema vlastitim riječima, Stojković imao šta da vidi i zadovoljan je prikazanim.

"Eto, pobijedili smo. Pobjeda kakva, takva je. Taj jedan gol je bio dovoljan. Tu je rekord Dušana Tadića, mladi Baždar je debitovao i promašili smo penal. Dobar trening, ima dosta stvari da se isprave, dosta je stvari za analizu", rekao je Piksi i dodaje:

"Na ovom okupljanju su svi dobili šansu da igraju. Najvažnije za mene je da sam vidio sve ono što sam želio da vidim. Dosta toga će mi služiti za ubuduće", rekao je Stojković.

Oglasi

Srbija nije igrala lijepo, ali Stojković nije nezadovoljan. Tvrdi da će utakmice protiv Švedske i Austrije u junu dati pravu sliku tima.

"Da smo dali taj gol iz penala utakmica bi išla u drugačijem smjeru. Ovaj martovski prozor je prošao kako-tako. U junu nas čeka finalizacija onog za šta se spremamo."

"Utakmice protiv Austrije i Švedske dat će mnoge odgovore. Te utakmice shvatam najozbiljnije i to će biti glazura tima za EP. Imamo dovoljno vremena da ispratimo formu igrača, vraćaju se i oni koji nisu bili sad tu i njihovim povratkom će Srbija biti daleko jača i moćnija", istakao je Stojković.

Selektor Srbije definitivno umiruje javnost pred velike izazove. Ipak, navijači nisu previše sretni zbog svega i javno traže da Piksi ode s mjesta selektora.

Rajković: "Bitna pobjeda nakon šoka u Rusiji"

Golman Srbije Predrag Rajković je s nekoliko sjajnih odbrana spasio Orlove na Kipru. Ističe da je ovo veoma bitna pobjeda za povećanje samopouzdanja.

Oglasi

"Bitna pobjeda poslije šoka u Rusiji. Morali smo da pobijedimo. Utakmica je bila teška zbog jakog vjetra, ali uslovi su svima isti. Bitna pobjeda za povratak samopouzdanja", rekao je Rajković i dodaje:

"Jedna lopta može odlučiti, takva je bila prilika za njih u finišu. Bio sam skoncentrisan i sretan sam što sam pomogao ekipi da pobijedi."

Srbija ima zaista vrhunske golmane. Tu su pored Rajkovića još Đorđe Petrović i Vanja Milinković-Savić. Konkurencije se niko ne boji.

"Odlična konkurencija. Sva trojica smo dobri, podržavamo se i ne trebamo brinuti za budućnost", rekao je Rajković.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Sa takvom igrom ne gine vam zadnje mjesto u grupi!
1 0
USABIH
Imam osjecaj da ce ih Engelska razbiti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi