Bunt navijača Srbije nakon Kipra: "Je li dosta sramote s Piksijem?" "Očajno, sramno, odlazi"
Veliko nezadovoljstvo navijača Srbije (Kommersant Photo Agency Sipa USA / Pixsell)

Jasna poruka pred Euro

Bunt navijača Srbije nakon Kipra: "Je li dosta sramote s Piksijem?" "Očajno, sramno, odlazi"

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je u prijateljskom meču Kipar s 1:0, ali navijači ove selekcije nimalo nisu zadovoljni izdanjem svoje reprezentacije i to su jasno istakli na društvenim mrežama.

Srbija je pogotkom Sergeja Milinkovića-Savića u Larnaci savladala Kipar s 1:0. Međutim, Orlovi su izgledali dosta skromno na terenu, na kraju su sretno izvukli pobjedu bez koje bi definitivno ostali da je na suprotnoj strani bio neki ozbiljniji rival.

Kako je tim Dragana Stojkovića Piksija izgledao u današnjem meču dovoljno govore komentari navijača Srbije nakon ove utakmice. Manje od tri mjeseca pred Euro traži se odlazak selektora.

"Očajno, Piksi odlazi", jedan je od komentara, dok drugi navijač Srbije dodaje: "Nije li dosta sramote s Piksijem?"

'Sramno' i 'Očajno' su riječi koje dominiraju, a jedan od komentara navijača Orlova se posebno izdvojio: "Je li to taj atraktivan fudbal što Piksi traži?", pita se nezadovoljni fan.

Oglasi

Očigledno je veliko nezadovoljstvo navijača Srbije. Stojković je od omiljene ličnosti postao omražena i malo je onih koji ga podržavaju.

Ipak, bez obzira na sve 59-godišnjak ostaje na klupi Orlova. On je prije nekoliko dana produžio ugovor i vodit će Srbiju i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

To se navijačima nikako nije dopalo. Dosta je onih koji ga smatraju slugom politike i želja im je da mu vide leđa.

Oglasi

Srbija ima izuzetno tešku grupu na Euru

Fudbalska reprezentacija Srbije s igrom kao danas protiv Kipra nema šta tražiti na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj.

Orlovi imaju veoma tešku grupu u kojoj su Slovenija, Danska i Engleska i ovakav pristup igri, te brojne šupljine, posebno u defanzivi im na Euru neće donijeti ništa dobro.

Piksi ima manje od tri mjeseca da popravi stvari. Bit će sasvim sigurno pod velikim pritiskom navijača jer je sada mnogo više onih koji ga ne podržavaju u poslu kojeg obavlja.

Srbija Euro otvara 16. juna duelom s Engleskom, a zatim slijede dueli sa Slovenijom (20.6) i Danskom (25.6).

Oglasi