Srbija pobijedila na Kipru, ali Orlovi nikog nisu oduševili

Trijumf Srbije

Srbija pobijedila na Kipru, ali Orlovi nikog nisu oduševili

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je danas u prijateljskom susretu u Larnaci selekciju Kipra s 1:0. Iako su Orlovi došli do trijumfa igra tima Dragana Stojkovića nije bila previše impresivna.

Nakon teškog poraza od Rusije (4:0) i komične izjave selektora Dragana Stojkovića kako su 'izgubli meč, ali da nisu poraženi', Srbija je danas u Larnaci uspjela sprati gorak okus poraza u Moskvi.

Orlovi nisu blistali protiv Kipra. Ipak, upisali su pobjedu od 1:0 uz dosta muke, a ovom susretu ponovo su se mogle uočiti brojne slabosti srpskog tima.

Dobro Srbija ulazi u meč. U sedmoj minuti Lazar Samardžić izvodi brzo prekid, upislio je Sergeja Milinkovića-Savića, a ovaj zabija pogodak za 1:0.

Priliku za povećanje vodstva Srbija propušta četiri minute kasnije. Dosuđen je penal, Aleksandar Mitrović ga promašuje i propada velika šansa.

Imala je Srbija posjed lopte i bolje šanse u prvom dijelu. Ipak, promjene rezultata nije bilo i na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Srbije.

Oglasi

U nastavku je i Kipar prijetio. Imali su domaći tri velike šanse da ugroze gol Srbije, nisu ih iskoristili.

Pogađali su domaći okvir gola, Rajković je Srbiju spašavao u 90. minuti, a kiparski fudbaler je uspio promašiti prazan gol u jednoj situaciji pred golom.

Srbija je također imala nekoliko šansi da riješi meč. Međutim, izostala je završnica, napadači nisu bili na pravom nivou danas i to može zabrinuti Piksija pred Euro.

Na kraju je ostalo 1:0, ali za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj Orlovi će morati mnogo bolje od ovog danas.

Treba napomenuti da je Dušan Tadić odigrao svoj 106. meč za reprezentaciju Srbije i postao je rekorder po broju nastupa.

Prijateljski meč:

Kipar - Srbija 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi