Dragana Vrsajko: Vjerujem u svoj tim!

Nada se pobjedi protiv Zeničanki

Dragana Vrsajko: Vjerujem u svoj tim!

S. Mlaćo

Dragana Vrsajko nova igračica ŽF/NK Sana iz Sanskog Mosta govorila je za SportSport.ba pred utakmicu njene ekipe na gostovanju kod ŽNK Čelik u Zenici.

Vrijedi spomenuti da je Vrsajko prethodnih pet godina igrala na premijerligaškim terenima u Lokomotivi iz Brčkog, te u Sanu dolazi sa ogromnim iskustvom.

"Vjerujem da su se mnogi iznenadili zbog mog prelaska iz Lokomotive u Sanu. Moram priznati da se sve odigralo jako brzo i neočekivano. Zbog pandemije izazvane korona virusom zadržala sam se u BiH, tako da sam počela da radim kao trener u FK "Sloboda" iz Novog Grada. Nedugo poslije dobila sam poziv od predsjednika ŽFNK Sana gosp. Damira Sarajlića da dođem kod njih igrati, te mi je otvoreno rekao da im je potrebna igračica sa iskustvom i znanjem kao što sam ja. Odlučila sam prihvatiti ponudu i pridružiti se ekipi i raditi ono što najviše volim".

Vrsajko dodaje da je od prvog treninga prihvaćena kao da je tu već nekoliko godina, a prije dolaska u klub poznavala je nekoliko igračica i trenera Besima Burnića.

"Lako se snaći negdje gdje te svi prihvate od prvog dana. Ipak, to su moje komšije i znamo se godinama. Treninzi su odlični, moram da priznam da je trener Besim veliki profesionalac i bukvalno vratio me iz "mrtvih", nije lako motivisati igračice, ali on je našao načina".

Utakmica protiv Čelika će joj biti treća u dresu Sane, prethodno je postigla gol u Nević Polju protiv Mladosti, a također je odigrala svih 90 minuta na domaćem terenu protiv tuzlanske Slobode. Protiv Čelika očekuje neizvjesnu utakmicu, a nada se da će se vratiti kući sa tri boda.

"Protiv Čelika očekujem tešku utakmicu, sigurna sam da obje strane imaju isti cilj, a to su 3 boda. Čelik je trenutno prvi na tabeli i sigurno je da ući u utakmicu pod imperativom pobjede. Ovim putem im želim sreću i šaljem sportski pozdrav. Neka pobijedi bolji. Što se tiče nas, naravno da vjerujem u svoj tim, imam osjećaj da smo zajedno godinama. Smatram da možemo pobjediti Čelik, te na kraju sezone izboriti doigravanje za PŽL", dodala je naša sagovornica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi