Dragić: Ne, ovo nije ono što želimo

Cilj je samo naslov prvaka Evrope

Dragić: Ne, ovo nije ono što želimo

E. Škorić

Goran Dragić i društvo napravili su čudo, pošto su u polufinalu Eurobasketa deklasirali Španiju sa 92:72.

Malo ko je očekivao da će se srušiti vladavina Španaca, koji su večeras bili očajni, a nevjerovatni Slovenci doslovno su im održali predavanje iz košarke.

Vođa ove ekipe, Goran Dragič, dao je zanimljivu izjavu nakon meča za Kanal A.

"Misija nije ispunjena, kazao je Dragić za Kanal A, pa je nastavio: "Ostala nam je još jedna utakmica, želimo još jednu pobjedu. Nismo tamo gdje želimo biti, naša želja je naslov, zlato. To je ono što želimo".

Kazao je također da je Luka Dončić više nego dosljedan nasljednik u reprezentaciji, a mlada zvijezda Real Madrida definitivno je za sada prvo ime Eurobasketa.

Slovenija u finalu čeka pobjednika iz meča Srbija - Rusija i jedno je sigurno - ima realne šanse da bude prvak i ako se to desi, nema sumnje da će biti zasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi