Bio je bez pulsa 300 sekundi: Gudelj operisan!

Vratit će se nogometu

Bio je bez pulsa 300 sekundi: Gudelj operisan!

Samir Mlaćo
Srbijanski internacionalac Dragiša Gudelj uspješno je operisan nakon šokantnih scena na meču Cordobe i Racinga.

Gudelj se srušio na terenu, nastao je pravi haos i sa stadion je prebačen u bolnicu.

Brzo je došao sebi, te su iz Cordobe naveli da će ipak nastaviti baviti se nogometom. Ipak, morao je biti operisan.

Ugrađen mu je defribilator, kao i napadaču Manchester Uniteda Christianu Eriksenu koji je također se srušio na utakmici. To se desilo na meču Danske i Finske na Evropskom prvenstvu.

Zanimljivo da je srbijanski nogometaš bio bez pulsa gotovo 300 sekundi. To je naravno bilo izuzetno opasno jer su doktori kazali da to može ostaviti i trajno oštećenje na mozgu.

Oglasi

"Život moga brata nastavlja kucati, zahvaljujući intervenciji medicinske službe Cordoba, ne zaboravljajući tretman koji je primio od svakog zdravstvenih radnika u bolnici Reina Sofia u Cordobi", naveo je njegov brat Nemanja Gudelj uz zajedničku fotografiju.

“Dragiša će da bude po ugledu na Christiana Eriksena. Danskom igraču se desilo isto što i njemu, na utakmici EURA 2020. Uspio je da se vrati i takmiči na najvišem nivou. Igra za Manchester United. Želimo se zahvaliti svima koji su bili uz našeg igrača te posebno doktorima“, kazali su ranije iz Cordobe.

Inače, mlađi brat od dvojice Gudelja je ponikao u nizozemskoj Bredi, gdje je i rođen, a kasnije je igrao za Jong Ajax, Wohlen, Guimaraesov B tim, Cadizov B tim i od prošle godine je član španskog niželigaša Cordobe.

Igrao je za sve mlađe selekcije Srbije do U19, a kasnije nije dobio priliku da igra za nacionalni tim, za razliku od njegovog starijeg brata koji ima daleko uspješniju karijeru.

Kada će se Dragiša Gudelj vratiti na teren, zvanično nije poznato. U Cordobi sigurno neće žuriti, zdravlje je ipak na prvom mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogo će se pitati i doktori koji će dati najbolje preporuke.

 

Top Komentari

Gudelj moze igrati fudbal, ali sumnjam da ce on biti igrac kao sto je bio prije toga, jer ni Ericksen vise nije igrac kao sto je bio prije nego je imao problema sa srcem, u svakom slucaju zelim svim tim igracima koji se susretnu sa tim problemom dug zivot i uspjesnu sportsku igracku karijeru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi