Poznato zbog čega je Gudelj kolabirao na terenu, Cordoba dala i prognozu povratka u ekipu

Teški dani su iza njega

Poznato zbog čega je Gudelj kolabirao na terenu, Cordoba dala i prognozu povratka u ekipu

Samir Mlaćo
Teški dani su iza porodice Gudelj. Naime, Dragiša Gudelj, brat mnogo poznatijeg Nemanje Gudelja onesvijestio se tokom meča Cordobe i Racing Ferrola te sa stadiona prebačen u bolnicu.

Bile su to šokantne scene, mnogi su bili u nevjerici, a nakon masaže srce 25-godišnjak je završio u bolnicu na daljnjem ispitivanju.

Kada je reanimiran Gudelj se želio vratiti na teren, a zatim nije želio ni napustiti stadion u medicinskom vozilu, ali je utakmica prekinuta pa je na kraju odvezen u bolnicu gdje se trenutno oporavlja.

[instagram]https://twitter.com/100tinella/status/1640539822040182786[/instagram]

U međuvremenu, njegov brat, igrač Seville Nemanja Gudelj, želio se zahvaliti ljekarima tako što je objavio i fotogafiju svog brata.

"Želim izraziti najiskreniju zahvalu u svoje ime i u ime svoje porodice, iskazana ljubav i brigu za Dragijevo zdravstveno stanje."

Oglasi

"Život moga brata nastavlja kucati, zahvaljujući intervenciji medicinske službe Cordoba, ne zaboravljajući tretman koji je primio od svakog zdravstvenih radnika u bolnici Reina Sofia u Cordobi", naveo je nesuđeni reprezentativac BiH.

Sada su se oglasili i iz Cordobe te naveli da Gudelja neće biti do kraja sezone.

Istakli su da je njegovo zdravstveno stanje najbitnije i da će učiniti sve kako bi pomogli da se uspješno vrati na teren.

Neće žuriti, te će strpljivo čekati na njegov povratak.

Kako se navodi, problemi na terenu nastali su zbog kardio-respiratornog zastoja, ali za sada se ne zna šta je uzrok tome.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, mlađi brat od dvojice Gudelja je ponikao u nizozemskoj Bredi, gdje je i rođen, a kasnije je igrao za Jong Ajax, Wohlen, Guimaraesov B tim, Cadizov B tim i od prošle godine je član španskog niželigaša Cordobe.

Igrao je za sve mlađe selekcije Srbije do U19, a kasnije nije dobio priliku da igra za nacionalni tim, za razliku od njegovog starijeg brata koji ima daleko uspješniju karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi