"Drago nam je što smo ostali u Premijer ligi"

Aydin Olgun spašavao fudbal u Zenici

"Drago nam je što smo ostali u Premijer ligi"

Edmir Škorić

Nogometni klub Čelik ispao je iz Premijer lige, no nada se da će ipak igrati istu jer FK Borac danas nije dobio licencu.

U Čeliku tinja nada da će im se ukazati dobra šansa za ostanak u Premijer ligi, a u zeničkom premijerligašu su itekako sretni zbog toga.

„Sve je još neslužbeno, imamo saznanja preko medija i od nekih ljudi u sportu da Borac nije dobio licencu. Mi imamo veoma dobre odnose sa klubom iz Banja Luke i kao sportski prijatelji mogu kazati da nam je žao što se ovo desilo tako jednom klubu. Mogli smo se i mi naći u toj situaciji, ali sreća da je u klub ušao gospodin Aydin Olgun, koji je sanirao skoro sve dugove i mi smo dobili licencu na Prvostepenoj komisiji. Nadam se da je ovo pouka svim sportskim klubovima da u narednim sezonama rade više na sanaciji dugova, nažalost evo Borac je izborio opstanak na terenu, ali zbog dugova nisu dobili licencu, nadamo se da će takvih stvari u budućnosti biti što manje", poručili su iz Čelika.

"Nama kao klubu, svakako da je drago što smo ostali u Premijer ligi, smatramo da nam je tu i mjesto, ali prethodnih godina, mnogih dugova doveli smo se u ovu situaciju. Nadam se da se Čelik više nikad neće boriti za opstanak i da nam je ovo najbolja pouka za naredne godine. Za kraj treba i pohvaliti rad Nogometnog saveza, i komisije za Licenciranje, koja nije podlegla brojnim pritiscima i svoj posao su odradili profesionalno i kako pravila nalažu“, kazao je za SportSport.ba generalni sekretan NK Čelik Ismar Huskić, koji je jedini iz kluba bio dostupan za izjavu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Starmo
Ostali ste da ne kazem gdje.Vi ste ispali i MORATE u Ligu Federacije.
16 39
Dr.Speplic
Vi ni ispasti ne znate.
23 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi