Dragulj Radnika iz Hadžića: 22 gola i 20 asistencija za nova priznanja
Foto: FK Radnik Hadžići / FB

Još jedna sjajna sezona Amara Memića

Dragulj Radnika iz Hadžića: 22 gola i 20 asistencija za nova priznanja

Mladi, 18-godišnji napadač Radnika iz Hadžića Amar Memić se drugu godinu zaredom okitio priznanjem najboljeg igrača i najbolje strijelca Omladinske lige BiH za juniore - grupa Centar A.

Memić, koji je i juniorski reprezentativac BiH, će i naredne godine imati pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, ali ne bi čudilo da dobije značajniju minutažu i u prvom timu Radnika. Inače, ove sezone je debitovao za prvi tim.

Mladi Memić je ove godine u Omladinskoj ligi zabilježio učinak od 22 gola i 20 asistencija iako je odigrao samo 16 utakmica, pa je jasno da u Hadžićima imaju pravog fudbalskog dragulja.

Pomenuti učinak mu je, dakle, donio nova priznanja, za najboljeg igrača i najboljeg strijelca lige.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Prošle sezone je Memić u 20 utakmica Omladinske lige BiH za juniore - grupa Centar A postigao 25 pogodaka, što je također bilo dovoljno za već pomenuta priznanja.

Treba dodati da Radnik u svojim redovima ima i drugog najboljeg golgetara Omladinske lige BiH - Centar A za minulu sezonu. Riječ je o mladom Admiru Huskiću koji je postigao 18 golova.

Top Komentari

gumenakita
Nadam se da ce ga neka nasa ekipa uzeti pod ugovor da ne zavrsi negdje kod komsija koji ce na njemu uzeti pare a nasi dobiti kikiriki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi