Drama na Meazzi: Strakosha i Leiva odveli Lazio u polufinale

Četvrtfinale Kupa Italije

Drama na Meazzi: Strakosha i Leiva odveli Lazio u polufinale

Večeras je odigrano i posljednje četvrtfinale Kupa Italije. Za razliku od prethodna tri duela ove faze, večerašnji na Meazzi je riješen nakon neizvjesnosti i velike borbe. Regularni tok susreta je završen rezultatom 0:0, nakon produžetaka je bilo 1:1, a Lazio je tek u penal seriji slavio sa 4:3 i izborio polufinale Kupa Italije.

Regularni tok susreta donio je bezbroj šansi (puno više pred golom Intera), mnoštvo konfuzije na obje strane i nekoliko nevjerovatnih promašaja.

Pravo je čudo kako u regularnih 90 minuta nije viđen niti jedan gol, ali treba istaći da su briljirali i golmani dvije ekipe - Handanović i Strakosha.

Nakon 0:0 poslije 90 minuta velike borbe pristupilo se produžecima. I u dodatnom vremenu je viđeno pregršt uzbuđenja, a onda je u 108. minuti susreta Ciro Immobile nekako uspio postići gol za vodstvo. Nakon spretnog i sretnog duplog pasa sa Caicedom, napadač Lazija je uspio uputiti udarac i uz blagi odbitak savladati Handanovića za 0:1.

U 116. minuti susreta je sudija Abiasso pokazao Interovom Asamoahu crveni karton zbog grubog starta nad Milinković-Savićem. Ipak, nakon pregledanja snimka promijenio je svoju odluki i Asamoahu pokazao žuti karton.

U četvrtoj minuti nadoknade produžetka VAR je ponovo asistirao. SMS je nepotrebno napravio prekršaj u svom kaznenom prostoru i poklonio penal Interu. Radu je u međuvremenu dobio crveni karton zbog protesta, a Mauro Icardi stavio loptu na bijelu tačku.

Strakosha je bio jako blizu, ali je Icardi ipak pospremio loptu u donji lijevi ugao za 1:1 i odveo Inter u penal seriju.

Golman Lazija je, ipak, u penal seriji izrastao u junaka Lazija. Brozović i Immobile su bili sigurni u prvoj seriji, da bi Handanović i Strakosha odbranili pokušaje Durmisija i Martineza u drugoj.

Izvođači penala su bili sigurni u trećoj i četvrtoj seriji, a onda u petoj Strakosha čita Nainggolana, ostaje na sredini gola i brani njegov topovski udarac pod prečku. Lucas Leiva je nakon toga savladao Handanovića za 4:3 u penal seriji i plasman Lazija u polufinale.

Lazio će se u polufinalu Kupa Italije sastati sa Milanom, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti Fiorentina i Atalanta.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ismirko
Nek ste to objavili a za Real niste nista, dok onog cifuta odma objavite..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi