Drama u Londonu: Kepa heroj, Chelsea u finalu nakon penala!

Fantastičan meč na Stamford Bridgeu

Drama u Londonu: Kepa heroj, Chelsea u finalu nakon penala!

Večeras je na Stamford Bridgeu odigran revanš meč polufinala Lige Evorpe između Chelseaja i Eintrachta iz Frankfurta. Prvi meč u Frankfurtu je završen rezultatom 1:1, a i večeras je regularni tok završen istim rezultatom, pa je putnik u finale odlučen

Chelsea je dosta "uspavano" ušao u utakmicu, pa je Eintracht na otvaranju imao nekoliko opasnih napada. Najopasnije je svakako bilo u 14. minuti kada je Da Costa uhvatio volej, ali je Kepa sjajno intervenisao, pa je ostalo 0:0.

Ubrzo je i Chelsea počeo ozbiljnije napadati. Prijetili su londonski Plavci preko Girouda i Davida Luiza, a onda su u 28. minuti stigli do vodstva.

Eden Hazard je dugo držao loptu na lijevom boku, a onda u pravom trenutku proigrao Loftus-Cheeka koji je iskosa pogodio za 1:0.

Imao je Loftus-Cheek dobru šansu i u finišu prvog dijela, ali je njegov pokušaj izblokiran, pa se na odmor otišlo minimalnim vodstvom domaćih.

Nastavak je počeo odlično za Eintracht koji je u 49. minuti stigao do poravnanja. Lagano su gosti izigrali kompletnu odbranu Chelseaja, lijepo su kombinovali Jović i Gaćinović, a Luka Jović je na kraju rutinski matirao Kepu za 1:1.

Chelsea je u drugom poluvremenu teško dolazio do prilika, ali se svjedno dosta dobrom ritmu.

Tako je prva zaista opasna situacija pred golom Eintrachta u nastavku viđena u 78. minuti kada je šutirao rezervista Zappacosta. Golman Trapp je dosta loše reagovao nakon njegovog udarca, ali niko od igrača Chelseaja nije uspio natrčati na odbijenu loptu.

Mogao je Chelsea do gola i u 88. minuti, ali je Trapp odlično odbranio šut Girouda sa vrha kaznenog prostora.

Igralo se otvoreno i u samom finišu regularnog toka utakmice, ali gol nije pao, ostalo je 1:1 koliko je bilo i u prvom meču pa se prešlo na produžetke.

Otvoreno se igralo i u prvom produžetku, odmah na početku je zaprijetio Ross Barkley, imao je Chelsea i jednu izuzetno opasnu kontru nakon greške Hasebea, ali je najbolju priliku ipak imao Eintracht.

Kostić je sjajno prošao po lijevom boku u stotoj minuti susreta, ubacio pred gol, a udarac uputio Haller. Ipak, Haller nije dobro zahvatio loptu, pa je David Luiz nekako stigao izbaciti loptu prije nego što je ona završila u mreži.

Mogao je Eintracht i u finišu prvog produžetka do gola, ali je Zappacosta bio sjajan pred golom i zaustavio Hallerov pokušaj glavom koji je išao u okvir gola.

Nakon pet minuta igre u drugom produžetku je Chelsea imao dobru priliku, ali Emerson nije uspio savladati Trappa.

Mreža gola Eintrachta se zatresla u 116. minuti, ali je gol Chelseaja poništen. Naime, Trapp je uhvatio loptu nakon ubacivanja, ispustio ju je nakon starta Azpilicuete, a iako je ona prešla gol liniju sudija je poništio gol zbog faula beka Chelseaja nad golmanom gostiju.

I nakon produžetaka je ostalo 1:1, pa su u putniku u finale Lige Evrope odlučivali penali.

Prvi su šutali gosti, a odgovornost je preuzeo Haller koji je pogodio za 1:0. Za Chelsea prvi penal izveo je Barkley i poravnao na 1:1. Drugu seriji za Frankfurt otvorio je Luka Jović i zabio za 2:1 iako je Kepa pročitao stranu.

Drugi penal za Chelsea izveo je Azpilicueta, ali je Trapp odbranio njegov udarac za oduševljenje gostujućih navijača. Za goste treći penal izveo je De Guzman i lagano pogodio za 3:1.

Naredni izvođač za Plavce bio je Jorginho koji je hladnokrvno pogodio za 3:2. Četvrtu seriju otvorio je Hinteregger, no Keppa je sjajno zaustavio njegov šut. Za Chelsea je šutao David Luiz i poravnao na 3:3.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Peti izvođač za Frankfurt bio je Paciencia kome je Kepa odbranio udarac i doveo svoj tim na korak od finala. Odlučujući penal izveo je Hazard i pogodio za 4:3 i pobjedu Chelseaja. Podsjećamo, u finalu Evropske lige gledat ćemo okršaj Arsenala i Chelseaja.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
Pizde prošle na sreću
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi