Drama u Trnavi: Spartak nakon penala izbacio Radnik iz Evropske lige

Klub iz Bijeljine prokockao prednost od 2:0

Drama u Trnavi: Spartak nakon penala izbacio Radnik iz Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika nisu uspjeli da se plasiraju u drugo pretkolo Evropske lige jer su večeras u Trnavi poraženi od Spartaka nakon penala. U regularnom dijelu bilo je 2:0 baš kao i u prvom meču u Banjoj Luci.

Radnik je veoma loše otvorio meč jer je Spartak do prednosti stigao već u desetoj minuti. Slovački tim je iskoristio lošu reakciju odbrane bh. tima, a gol za 1:0 postigao je Sobczyk.

Nakon toga Radnik je zaigrao dosta otvorenije i zaprijetio nekoliko puta iz kontri, ali je ostalo 1:0. U 27. minuti sudija je progledao kroz prste Zahumenskom koji je bio zadnji igrač odbrane Spartaka i faulirao je Pecu, ali mu je sudija dao samo žuti karton.

Spartak je pritiskao do kraja prvog dijela i imali su nekoliko šansi preko Halilovića i Tavaresa, no nije bilo promjene. Najbolju šansu domaći su imali u samom finišu kada je Tavares bio sam ispred Kozića, ali na svu sreću šutirao je pored gola.

Istu igru gledali smo i u drugom poluvremenu. Radnik se fokusirao na to da sačuva svoju mrežu jer ih je rezultat 1:0 vodio u drugo pretkolo s obzirom da su u prvom meču slavili sa 2:0.

No, Spartak je u drugom dijelu dosta više prijetio. Tavares je imao dvije sjajne šanse, no oba puta je pogodio prečku. Domaći su opasno zaprijetili i u 78. minuti kada je Jakubek pokušao glavom, no Kozić je sjajno reagovao.

I kada se činilo da će Radnik izdržati i proći dalje Spartak je poveo sa 2:0. Kozić je očajno reagovao kod jednog centaršuta, a to je iskorstio Mihalek koji je pogodio za 2:0 i odveo meč u produžetke.

U prvom produžetku Spartak je ponovo diktirao tempo i imao odličnu šansu preko Mihaleka, ali je ovaj put Kozić dobro reagovao. Početkom drugog produžetka Spartak je ostao s igračem manje kada je kapiten domaćeg tima Mitrea dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Do kraja su oba tima ostala bez snage i bilo je jasno da se čekaju penali. Spartak je pokušao da dođe nekako do trećeg gola, no nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti golu Radnika i nakon 120 minuta igre ostalo je 2:0.

Što se tiče penala prvi su šutirali domaći preko Tešije koji pogodio za 1:0. Za Radnik prvi penal izveo je Merajić koji je promašio, ali je ponovljen penal jer je Rusov krenuo ranije i Merajić je potom zabio gol za 1:1.

Drugu seriju otvorio je Sobzcyk, ali Kozić je odbranio, no i taj penal se ponovio i igrač Spartaka je bio siguran iz drugog pokušaja i pogodio je za 2:1. Drugi penal za Radnik izveo je Motika i promašio.

Treću seriju otvorio je Zakumenski, no i Kozić je odbranio. Mekić je šutao za Radnik i pogodio za 2:2. Četvrtu seriju počeo je Lovat, ali Kozić sjajno brani i njegov udarac. Za Radnik je šutirao Plavišić, ali preko gola i ostalo je 2:2.

Jakubek je otvorio petu seriju i pogodio za 3:2. Popara je uzeo potom penal i promašio i tako poslao Spartak u drugo pretkolo.

Evropska liga, 1. pretkolo:

Spartak - Radnik 2:0, nakon penala 3:2

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Spartak: Rusov, Oršula, Mesik, Mitrea, Zahumensky, Tešija, Lovat, Halilović, Dangubić, Tavares, Sobczyk.

Radnik: Kozić, Radović, Simonović, Šubert, Sušić, Mekić, Popara, Peco, Maksimović, Đurić, Zukić.

Top Komentari

6HM6
Zao mi je nogometasa,al mi je drago sto su ispali zbog onih zastava iz gola,sad fino mogu obrisati suze istkm ;)??????????
34 0
Ramoramo
E neka. Obrtšite suze zastavama koje su bile iz gola.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi