Drama u Valenciji: Domaći u 95. minuti promašili penal, pa u 101. ostali bez pobjede
Gosti su pogodili sa bijele tačke u 101. minuti

Šišmiši su ostali bez pobjede na otvaranju nove sezone

Drama u Valenciji: Domaći u 95. minuti promašili penal, pa u 101. ostali bez pobjede

S. Pašalić

Valencia je danas na Mestalli u 1. kolu nove sezone La Lige odigrala 1:1 protiv Real Sociedada.

Popularni Šišmiši su bili favorit u ovoj utakmici, ali su gosti prvo zaprijetili u 6. minuti kada je Oyarzabal dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola.

Valencia je nakon toga bila nešto konkretnija, a najbolju priliku je imao Kevin Gameiro u 38. minuti, ali je njegov šut sjajno odbranio golman gostiju.

U drugom poluvremenu Valencia je uspjela stići do vodstva kada je Kevin Gameiro na asistenciju Wassa pogodio za 1:0.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Domaći su imali nakon toga nekoliko prilika da postignu gol i riješe sve dileme oko pobjednika, a najbolja je došla u 95. minuti kada je Gameiro izveo penal, ali je nejgov šut otišao daleko iznad gola.

To se osvetilo Valenciji u 101. minuti kada je penal dosuđen za goste nakon igranja rukom igrača Valencije u svom šesnaestercu, a siguran je bio Mikel Oyarzabal za konačnih 1:1.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi