Drama u zraku, Ibišević i društvo molili su se za život

Grom udario u avion

Drama u zraku, Ibišević i društvo molili su se za život

E. Škorić

Berlinska Hertha gostovala je u nedjelju u Kelnu, ali povratak kući mogao se pretvoriti u veliku tragediju.

Vedad Ibišević je postigao dva gola u velikoj pobjedi Herthe, a on i saigrači su se po povratku u Berlin molili za život.

Naime, grom je iznenada udario u avion u kojem su se nalazili igrači i stručni štab Herthe, ali na sreću nije bilo većih posljedica.

"Čuo se jak vrisak. Veliko svjetlo je bljesnulo i svi su ga ugledali. Drago mi je da smo sigurno sletjeli. Nikad nisam doživio nešto takvo. Bio je to strašan trenutak. Strah je ušao u našu srž. Srećom, dvojica pilota sigurno su upravljali avionom prema Berlinu", rekao je sportski direktor Michael Preetz za Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Veliki broj avionskih nesreća događao se u prošlosti, no zaista je rijetkost da grom pogodi avion.

Top Komentari

Hep333k
Savremeni avioni su otporni na udare groma. Iako sitiacija nije prijatna daleko od tog da je opasna. Navikli smo na lazni senzacionalizam - oko svega se pravi prica cak i tamo gdje je nema.
9 1
tuzlaak
Učili valjda... čuj molio se Vedad...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije