Dramatičan dan iza Cavanija: Stigle tri ponude, "odbijenica" drugog igrača presudila

Urugvajac bio siguran u transfer

Dramatičan dan iza Cavanija: Stigle tri ponude, "odbijenica" drugog igrača presudila

A. Čaušević

Jedan od posljednjih dana prijelaznog roka bio je veoma dramatičan za Edinsona Cavanija jer prema svemu sudeći će ostati u PSG-u. 

Ugledni L'Equipe javlja kako je Atletico Madrid poslao tri ponude, ali da je presudna bila "odbijenica" Thomasa Lemara koji je odbio da napusti Jorgandžije.

Atletico je prvo ponudio 10, a zatim 15 miliona što PSG-u nije bilo dovoljno, nakon toga je u posljednji tren stigla ponuda i od 18 miliona eura, ali francuski klub za to nije ni htio da čuje.

Plan Madriđana je bio da prodaju Lemara i skupe dodatni novac za Cavanija, ali je Francuz odlučio da ostane što je razljutilo Diega Simeonea koji se nadao da će u nastavku sezone moći računati na iskusnog Urugvajca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Cavani je pod svaku cijenu htio u Atletico, pristao je i na značajno smanjenje plate, pokušao je zamoliti i Nassera Al Khelaifija da mu odobri transfer, ali gazda PSG-a mu nije odgovarao na pozive.

Inače, ovom 32-godišnjaku ugovor s pariškim Svecima ističe na kraju sezone, a klub iz francuske prijestolnice je za njegov igrački karton želio minimalno 20 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi