Leeds napada Premiership s bivšim napadačem PSG-a u ekipi!

Veliki transfer "Paunova"

Leeds napada Premiership s bivšim napadačem PSG-a u ekipi! · Zvanično

Leeds već neko vrijeme ozbiljno prijeti da se vrati u Premier ligu. Na čelo ekipe je doveden "Luđak", Marcelo Bielsa, ali je prvi pokušaj bio neuspješan.

Ipak, prošlo je pola sezona, a Leeds je opet u vrhu tabele Championshipa. "Paunovi" su trenutno na drugoj poziciji, koja donosi direktan plasman u Premier ligu i očigledno ništa ne žele prepustiti slučaj pošto na Elland Road ove zime stižu kvalitetna pojačanja. Istina, tim je napustio mladi napadač Eddie Nketiah, koji se vratio u Arsenal.

Upravo umjesto Nketiaha u Leeds je stiglo veliko pojačanje.

Naime, klub sa Elland Roada je potvrdio angažman Jean-Kevina Augustinea, 22-godišnjeg francuskog napadača.

Augustine je prošao omladinski pogona PSG-a, a član prvog tima je bio dvije godine. Ipak, nije dobio prostor u PSG-u pa je 2017. godine prodan Leipzigu za 16 miliona eura.

Leipzig ga je ljetos posudio Monacu, uz naknadu od četiri miliona eura, ali se 22-godišnji napadač nije najbolje snašao u poprilično lošem Monacu, pa je njegova posudba u Kneževini prekinuta i on je poslan u Leeds.

Jean-Kevin Augustine je u Leeds stigao na posudbu do kraja sezone, a "Paunovi" će na ljeto imati opciju otkupa njegovog ugovora. Vjerovatno će dosta toga zavisiti i od eventualnog plasmana u Premiership.

Inače, Augustine je za dvije sezone odigrao 67 utakmica u dresu Leipziga, postigao je 20 golova i upisao osam asistencija. Za prvi tim PSG-a je skupio 31 nastup, postigao dva gola i upisao tri asistencije.

Treba dodati da je Leeds ove zime već doveo mladog krilnog fudbalera Iana Povedu na posudbu iz Manchester Cityja, te mladog italijanskog golmana Eliaju Caprilea.

Top Komentari

Plavi_Strumf
Vazda igram srcem ne mogu protiv Leedsa!
1 3
Sejo1979
I vrjeme im i mjesto u premier league
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi