Draxler otkrio zašto nije potpisao za Juventus, ali i zbog čega je bilo teško raditi sa Emeryjem
Draxler je rekao da je nekada bilo dosta teško razumiti šta priča Unai Emery

Nijemac je od 2017. godine u PSG-u

Draxler otkrio zašto nije potpisao za Juventus, ali i zbog čega je bilo teško raditi sa Emeryjem

S. Pašalić

Julian Draxler je u jednom intervjuu govorio o vremenu prije nego što je stigao u PSG, ali i o onome kada je potpisao za Parižane.

Nijemac je dugi niz godina igrao za Schalke, a onda je 2015. godine prešao u Wolfsburg iako je Juventus također želio da ga dovede, ali on smatra da to nije bilo dobro vrijeme da potpiše za klub iz Torina.

"Tada se razgovaralo o transferu u Juventus", rekao je Draxler govoreći o svom prelasku u Wolfsburg.

"Problem je bio u tome što je nogomet također posao, a ja ne odlučujem sam. Transferi također uključuju platu i pitanja oko ugovora. Mora se sve uklopiti i to nažalost nije bio slučaj s Juveom."

"Tada sam već rekao Schalkeu da definitivno želim ići. Praktično sam se oprostio i znao sam da moram otići da bih lično napredovao. Pri izboru kluba bilo mi je važno da su određeni uvjeti ispravni."

"Evropsko prvenstvo 2016. bilo je tik iza ugla. Dakle, morao sam se preseliti u klub koji je imao dobru ekipu i igrao u Ligi prvaka. Važno mi je bilo i da je to klub koji je bio u vidnom polju trenera Joachima Lowa."

"To je bio slučaj s Wolfsburgom. Kevin De Bruyne upravo je preselio u Manchester City za veliku svotu, tako da je Wolfsburg imao finansijska sredstva za plaćanje nadoknade za transfer Schalkeu. Tako sam se svjesno opredijelio za Wolfsburg.", rekao je Draxler.

Igrač PSG-a je govorio i o svom sadašnjem treneru Thomasu Tuchelu, ali i bivšem, Unaiju Emeryju koji je vodio ovaj klub os 2016. do 2018. godine i priznao da mu je zbog jedne stvari ipak lakše sa Tuchelom.

"Nisam imao stvarnu sliku o njemu jer ga nikada ranije nisam sreo. Ali bio sam znatiželjan i radoznao. U međuljudskim odnosima, mišljenja, kao što je to često slučaj u životu, razilaze se", rekao je Draxler za Tuchela.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Konačno sam ga upoznao kao vrlo otvorenu, vrlo direktnu i vrlo korektnu osobu. Vrlo sam zadovoljan našom vezom. Istina je da ponekad može biti težak momak. To uopšte nije loše."

"U svakom slučaju prednost je imati njemačkog trenera. Pod vodstvom Unaija Emeryja shvatio sam da je igranje u inostranstvu drugačije. Smatram ga vrlo dobrim trenerom, ali s njim komunikacija ponekad nije bila tako lagana. Kada razgovarate sa Thomasom i on vam jasno kaže u dvije rečenice na njemačkom šta je dobro, a šta nije dobro, to je sigurno prednost.", završio je Draxler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi