Bruka u Banjoj Luci: Dražen Marić osramotio profesiju, penal za Borac koji je samo on vidio

Ugasite ligu

Bruka u Banjoj Luci: Dražen Marić osramotio profesiju, penal za Borac koji je samo on vidio

E. Škorić

U toku je posljednji susret 27. kola Premijer lige BiH između Borca i Igmana, a u Banjaluci je pao jedan pogodak u prvih 45 minuta i on je došao iz penala kojeg niko osim sudije nije vidio.

Borac nastavlja borbu za Evropu, Igman želi osvojtii bodove za opstanak, pa je bilo za očekivati dosta borbenu utakmicu. Nakon 45 minuta, Borac ima vodstvo, ali gosti iz Konjica bune se orpavdano na sudijske odluke.

Borac jeste bio bolji u prvom dijelu, opasniji, stvarao je šanse protiv Igmana koji se dobro zatvorio, ali je u 35. minuti dosuđen penal koji slobodno možemo reći nije postojao.

Ninković je bio između dva igrača Igmana, tačnije oslobodio se Dupovca, a onda ga je pokušao zaustaviti Velić. Napravio je faul u napadu, ali sudija Dražen Marić odlučio je da pokaže na bijelu tačku. Jasno se na snimku može vidjeti da je igrač gostiju prvi došao do lopte... 

Iako je Ćeman pogodio stranu, lopta je završila u mreži, a strijelac je bio Ninković. Mersudin Ahmetović je bio najglasniji u protestima, pa je dobio žuti karton.

Još jedna jako diskutabilna situacija u 44. minuti, kada je Hrelja ušao u stopostotnu šansu, a pomoćni sudija signalizovao ofsajd iako ga očito nije bilo.

Oglasi

Sudija Dražen Marić iz Bijeljine osramotio je sudijsku profesiju i sa svojim pomoćnicima radi nogometni zločin na Gradskom stadionu u Banjoj Luci.

Marić je u prvom dijelu pokazao četiri žuta kartona, a sve gostima. Osim spomenutog Ahmetovića, opomenuti su još Mahnić, Boduć i Bešagić.

Pomoćnik Husrefa Musemića Dženis Ćosić bio je vidno nezadovoljan suđenjem i to je javno rekao pred TV kamerama na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da se čovjek zapita, ima li više smisla pratiti ili igrati Premijer ligu. Kako se bliži kraj sezone, sve se više izvan zelenog terena kroji premijerligaška tabela, a to može samo još dublje u blato gurnuti ionako srozani bh. nogomet...

Sve u svemu, 45 minuta u Banjoj Luci za zaborav, sudije su odlučile da budu glavni protagonisti meča, da odluče pobjednika, a mi se samo pitamo hoće li ovo ikada prestati? 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Konjicmaster1
Ja mislim da se ovome u kraj ne može stati. Leotar, Borac uvijek startuju s prednosti a kad pogledaš odakle sudije koje sude Borcu dolaze samo promjeniš kanal i ugasiš internet…
9 0
ratoborni_
J*bem li vam umrle,od Vice do sudija,djecu vam n*bijam na k*rac
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi