Dražić: Doživjeli smo šamar,  ovo nije nivo Premijer lige

Trener Olimpica nakon poraza od Krupe

Dražić: Doživjeli smo šamar, ovo nije nivo Premijer lige

Samir Mlaćo

Nogometaši Olimpica jučer su deklasirani na svojoj Otoci od Krupe (0:3), te su tako nastavili sa lošim igrama ove sezone. 

Iako je tim u reprezentativnoj pauzi preuzeo iskusni stručnjak Darko Dažić, to nije pomoglo Olimpicu koji je jučer djelovao veoma loše i gosti su slavili bez većih problema. Dan nakon teškog poraza, Dražić je za SportSport.ba dao svoje mišljenje jučerašnjeg susreta, te ambicija popularnih Vukova u naredne dvije utakmice.

"Igrači nisu odgovorili zahtjevu i onom što smo uvježbavali, te uigravali na treninzima. Do tog isključenja nisam vidio ništa na terenu, a da li je razlog prevelika želja, stres, ne znam. Malo smo izgorili u svemu tome, a ja sam iskreno posramljen, ma da ja nisam pravio pripreme i određivao selekciju igrača. Ima tu igrača koji nemaju fizičku sposobnost izdržati 90 minuta, ali ja sam očekivao puno više. Doživjeli smo veliki šamar i to je izgleda ovdje realnost. Bio sam u Zenici i ono što sam vidio  tamo i ovdje nije za Premijer ligu. Mislim da to nije nivo Premijer lige, mada ovdje ima kvalitetnih igrača", ističe Dražić.

I pored veoma teške situacije, Dražić ističe da se njegov tim neće predati u narednim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo probati sve, probali smo i jučer. Nisam razočaran u smislu da je dno dna, nego što nisam prepoznao ono što sam danima ponavljao i uvježbavao. Neki igrači su me i zadovoljili, ali ne bi o tome javno, to ću reći njima. Ne mogu reći da sam došao kasno, još je puno bodova u igri, a do zime treba pokušati izvući što je više moguće. E sad što je to. Ja sam imao u planu da pokušamo izvući 6-7 bodova, a do kraja je bilo devet. Sada je već do zimske pauze u igri šest i cilj je opet šest bodova. Kako god, bit će teško, ali ja bih samo volio da sam jučer vidio nešto što se pripremalo na treninzima", jasan je trener Olimpica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi