Drenthe: Trebao sam saslušati Moyesa, a ne reći mu da od*ebe

Dug jezik ga dobro koštao

Drenthe: Trebao sam saslušati Moyesa, a ne reći mu da od*ebe

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Royston Drenthe, trenutno igra za Spartu iz Rotterdama nakon što je dvije godine bio bez kluba.

Drenthe je bio šok za fudbalski svijet kada je 2007. godine potpisao za Real Madrid u koji je stigao iz Feyenoorda. Međutim, ubrzo se pokazalo da je on jedan od najvećih promašaja kraljevskog kluba, a Madrid je napustio na ljeto 2012. godine.

Tokom boravka na Santiago Bernabeu Drenthe je odigrao 46 utakmica, a dvije sezone igrao je na posudbama u Herculesu i Evertonu. Holanđanin je trebao ostati u Evertonu koji je htio otkupiti njegov ugovor, ali onda je sve palo u vodu kada se posvađao sa Davidom Moyesom koji je tada bio na klupi ovog tima.

"Nesuglasice sam trebao mirnije riješiti. Imao sam sastanak s njim gdje sam trebao samo sjesti i slušati šta priča. Rekao mi je 'je*i se', ali kasno sam shvatio da sam trebao da prešutim sve to. Umjesto što sam i ja njemu rekao da od*ebe trebao sam poslušati savjete. Sigurno bih ostao u Evertonu i ko zna kako bi moja karijera danas izgledala. U Evertonu sam pružao najbolje partije", rekao je Drenthe.

Top Komentari

teddy sheringham
Nisi džaba fudbaler.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi