Drogba se u januaru vraća u Evropu?

Nova destinacija bi mogla iznenaditi sve

Drogba se u januaru vraća u Evropu?

Legendarni Didier Drogba i u 37. godini života pruža fenomenalne partije u dresu Montreala, za koji je u 12 utakmica postigao isto toliko golova.

Napadač iz Obale Slonovače je u septembru postigao sedam golova na šest utakmica, bio je najzaslužniji za plasman Montreala u Playoff i dobio je nagradu za igrača mjeseca u MLS-u.

Ipak, Drogba bi se uskoro mogao vratiti u Evropu, i to u Seriju A. Vlasnik Montreala Joey Saputo je također vlasnik i Bologne, a upravo se ovaj klub spominje kao Drogbina moguća destinacija.

Bologna igra lošu sezonu a njihova gol razlika u prvih deset kola iznosi 6 datih i 15 primljenih golova. Vlasnik Bologne vjeruje da bi Drogba unaprijedio igru ovog tima, koji se s njim ne bi toliko mučio u realizaciji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na klupu ovog italijanskog kluba je nedavno sjeo Roberto Donadoni, koji u januaru namjerava dovesti pojačanja. Osim Drogbe, kao moguće akvizicije Bologne navode se Mauri, Nocerino i Poli, igrači koji imaju malu minutažu u Mihajlovićevom Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti