Drogba završio karijeru
Legendarni Drogba je najslavnije dane karijere proveo u Chelseaju za kojeg je igrao u dva navrata.

Odigrao posljednji meč

Drogba završio karijeru

Legendarni napadač Chelseaja Didier Drogba okončao je karijeru.

Drogba je već početkom ove godine najavio kako će se po završetku sezone penzionisati, a rano jutros po našem vremenu je odigrao posljednji meč.

Bio je to finalni susret razigravanja u drugoj ligi Sjedinjenih Američkih Država, a Drogbin Phoenix Rising je doživio poraz od Louisville Cityja rezultatom 1:0.

Drogba je u Sjedinjenim Američkim Državama proveo tri godine, a prije toga je između ostalog igrao i u Kini. Naravno, najslavnije dane karijere proveo je kao član Chelseaja u čijem dresu je između ostalog osvojio četiri puta Premiership te jednom Ligu prvaka.

Na kraju se oprostio tek sa 40 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi