Drogba: Znam dvojicu fudbalera koji su bolji od Messija

Ne smatra Argentinca najboljim u historiji

Drogba: Znam dvojicu fudbalera koji su bolji od Messija

Nekadašnji napadač Chelseaja Didier Drogba izuzetno poštuje Lea Messija, ali ipak smatra da Argentinac nije najbolji fudbaler svih vremena.

U razgovoru za AFP, Drogba je poručio da je Messi najbolji fudbaler današnjice ali da su Maradona i Pele ipak ispred njega kada se govori o historiji.

"Da Messi sada završi karijeru, moći će se reći da je jedan od najvećih. Već je legenda, poseban igrač, ali ipak nije na nivou Maradone i Pelea, barem još uvijek. Ali, iskreno, nije daleko od njih", rekao je Drogba, koji zna šta Argentincu najviše nedostaje u gotovo brilijantnoj karijeri:

"Titula na Mundijalu. Kada bi Messi osvojio Svjetsko prvenstvo, to bi ga učinilo još legendarnijim".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Leo Messi (30) je u svojoj karijeri osvojio pet Zlatnih lopti i četiri Lige prvaka, ali uspjeh sa reprezentacijom Argentine je izostao. Najbliže tituli prvaka svijeta bio je 2014. godine u Brazilu, gdje je u finalu poražen od Njemačke nakon produžetaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi